ELI verspeelt voorsprong tegen Elsendorp

Algemeen

Lieshout - Na de nederlaag tegen MULO en de winst tegen LSV was het zaak voor ELI om tegen Elsendorp de volle winst te pakken om aansluiting te houden met de koplopers. In een voor de neutrale toeschouwer heel aantrekkelijk duel was de jonge Lieshoutse ploeg direct gevaarlijk.

David da Silva mocht alleen op de keeper af gaan, maar deze verprutste de mogelijkheid. Even later kwam linkerverdediger Patrick Swinkels een teenlengte te kort om de bal in het Elsendorp-doel te werken. Het veldoverwicht van ELI werd in de 13e minuut beloond door Bram Donkers die zijn directe tegenstander te snel af was en doelman Kuijpers met een lage schuiver het nakijken gaf, 1-0. Nog binnen het half uur drukte ELI het veldoverwicht uit door een schitterende kopbal van aanvoerder Lex Hollanders, 2-0 en leek ELI de volle winst al op zak te hebben. Hierna kreeg de thuisclub echter met tegenslag te maken. Eerst moest steunpilaar Willem Jan van den Brink met een blessure het veld verlaten en even later werd Bram Donkers buiten de 16 meter door de Elsendorp-keeper veel te fors aangepakt, zodat hij na de rust niet meer terug kon keren. Vlak voor de theepauze maakten de bezoekers onverwacht de aansluitende 2-1 door van Deurzen, die de bal als een streep in de kruising joeg.

Na rust kreeg de hardwerkende ploeg uit Elsendorp de overhand en drukte ELI op eigen helft terug. De Lieshoutse defensie met de sterk opererende broers Hollanders wisten vooralsnog erger te voorkomen, maar ELI slaagde er nauwelijks meer in om de eigen aanval in stelling te brengen. Toch waren Bas Hollanders en Randy van de Groef nog dichtbij een wellicht bevrijdende 3e treffer. ELI mocht intussen enkele malen in de handen knijpen, dat Elsendorp niet op 2-2 kwam toen de bal 2 keer door het houtwerk werd gekeerd en door reddingen van doelman Robin Evers. 8 minuten voor tijd viel dan toch de terechte gelijkmaker. Robin Evers redde nog in 1e instantie, maar de afgeslagen bal werd door van de Cruijssen bij de 2e paal binnengeschoten, 2-2.

Een treffer van Elsendorp uit een corner werd hierna nog afgekeurd, omdat de scheidsrechter over het hoofd had gezien, dat een geblesseerde ELI-speler op het veld nog door verzorger Davy Gloudemans verzorgd werd. In blessuretijd miste Stijn Donkers nog een kans om ELI alsnog de niet meer verwachte overwinning te bezorgen. Zondag speelt ELI de belangrijke uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste VOW. Wil ELI nog meedoen om de bovenste plaatsten dan moet dit duel gewonnen worden.