Afbeelding

Alzheimer Café in Helmond

Algemeen

Laarbeek - Wat betekent het om een vader of moeder te hebben met dementie? Hoe ga je om met de rollen die veranderen, de pijnlijke en confronterende momenten in dit proces? Welke mooie momenten zijn er te benoemen en hoe kun je als kind(eren) je ouders ondersteunen? 

Een dochter van iemand met dementie probeert op donderdag 19 november deze vragen te beantwoorden vanuit haar eigen ervaringen. Heeft één van uw ouders een vorm van dementie of heeft u andere vragen over dementie? Wilt u contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer?

Wees dan welkom op donderdag 19 november in het Alzheimer Café in Helmond. Deze bijeenkomst is onder andere voor de inwoners van Laarbeek. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.  

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 19 november zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur. 

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, Stichting LEVgroep Leven & Verbinden, telefoon 0492-598989 (tijdens kantooruren).