Winst en verlies voor BCL-H1/Bavaria

Algemeen

Lieshout - BCL-H1/Bavaria heeft in de tweede afdeling van de ‘heren-2-klasse’ gewonnen en verloren. Uit, tegen het laaggeklasseerde BC Nuenen, werd met 2-6 gewonnen en thuis tegen hooggeklasseerde ESBV Panache werd er met dezelfde cijfers verloren. Door deze beide uitslagen handhaaft het team zich op de zesde plaats van deze klasse.

BC Nuenen-H2 - BCL-H1/Bavaria: 2-6
Het verschil in de wedstrijd tussen BC Nuenen-H2 en BCL-H1/Bavaria was eigenlijk niet zo groot als de eindstand doet vermoeden. Bert Manders en Wouter van Vijfeijken konden de eerste dubbelpartij maar nét winnen, door met 18-21 in de toegevoegde derde set, de overwinning binnen te slepen. Ook Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden wonnen hun dubbelpartij. Wouter van Vijfeijken verloor samen met broer Ruud van Vijfeijken met zéér nipte cijfers van Marcel van de Hoven en Sander van Weert. Met 22-20 en 21-19 was er écht een minimaal verschil. In de vierde en laatste dubbelpartij was weer een derde set nodig om het verschil duidelijk te maken. Bert Manders en Jeroen van der Heiden wonnen die derde set overigens wél met duidelijke cijfers. Ook bij de singlepartijen was er bij de helft van de partijen een toegevoegde derde set nodig. Ruud van Vijfeijken won die derde set in zijn partij, Wouter van Vijfeijken verloor die derde set met 21-19. Omdat Bert Manders en Laurence Roijackers hun singlepartijen “keurig” wonnen, konden de Lieshoutenaren met zes punten in de sporttas weer naar huis.

BCL-H1/Bavaria – ESBV Panache: 2-6
Door een geblesseerde Wouter van Vijfeijken (verbrande vingers) die het nog wel probeerde, maar uiteindelijk toch niet mee kon spelen, moest de vaste opstelling van BCL-1/Bavaria behoorlijk omgegooid worden. Tijdens de dubbelpartijen werd dat al meteen duidelijk. Alleen Bert Manders en Laurence Roijackers konden samen een vuist maken tegen de Eindhovense Studenten Badminton Vereniging. Zij wisten één set te winnen en in de derde set goed bij te blijven. Uiteindelijk verloren zij hem echter wel met 18-21. Zover kwamen de andere dubbelaars niet. Die verloren allemaal in twee sets. De punten werden deze keer gehaald in de singlepartijen. Daar waren de verhoudingen dan ook veel beter verdeeld. Bert Manders won als eerste heer in drie sets van zijn Eindhovense tegenstander. Ruud van Vijfeijken speelde een prima partij als tweede heer, maar moest in het slot van de derde set toch buigen voor zijn tegenstander. Invaller-singlespeler Jeroen van der Heiden kwam er in zijn partij, als derde single-heer helemaal niet aan te pas. Hij verloor met zeer duidelijke cijfers. Laurence Roijackers, tenslotte, won als vierde heer in twee sets (21-10, 21-18) van zijn opponent, waardoor de eindstand op 2-6 kwam.