Afbeelding

Lieshout - De supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’ viert dit jaar haar 60-jarig bestaan. In het kader hiervan is men nu toe aan d

Algemeen

Lieshout - De supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’ viert dit jaar haar 60-jarig bestaan. In het kader hiervan is men nu toe aan de 36e editie van de Bavaria-veldrit van Lieshout. Deze vindt plaats op zondag 15 november. 

De 1e Bavaria-veldrit werd op 1 januari 1980, met de viering van het zilveren jubileum van de supportersclub georganiseerd. Deze editie is wederom geplaatst in de KNWU-Topcompetitie, een klassement over meerdere wedstrijden in Nederland. Het parcours is vertrouwd in het gehucht ’t Hof. Een spectaculair veldritparcours met start op een weiland, verharde weg, bospad en door en over heuveltjes in de bossen, door een zandvlakte en dan de ‘Duvelsberg’ als markant punt om de deelnemers te bewonderen.

Om 15.00 uur is de start van de elite en beloften, zij hebben een uur de tijd om uit te maken wie als winnaar deze veldrit op zijn naam mag schrijven. Het deelnemersveld is goed te noemen. Bjorn van der Heijden kampioen van het zuiden beloften, Bart Barkhuis, Koen Weijers, Dylan Bouwmans, Roy van Heeswijk en Rowan Bergmans.

In dezelfde tijdspannen starten om 15.02 uur de junioren categorie. Bryan Bouwmans, Jarno van Esch, Niels Verbrugen en Paul Gruithuijzen zijn hier de kanshebbers.

De eerste wedstrijd start al om 11.00 uur, de amateurs/sportklasse gaan dan van start, Freek de Jong is hier de te kloppen man. Jordy Luisman, Mattijn Motshagen, Peter van den Heuvel en Jordy Beuker zullen het hem moeilijk maken. Om 12.00 uur is de start voor de masters, de veteranen onder crossers. Erik Dekker. Ties Verhagen en Marcel Scheffer zijn hier favoriet.

De jongste categorie, de nieuwelingen hebben 30 minuten voor de wielen en starten om 13.00 uur. Favorieten zijn Luuk van Gestel, Noah Vreeswijk en Dennis van Dijk.

De dames starten om twee uur en rijden bij benadering 40 minuten. Inge van der Heijden, kampioen junior-vrouwen, verder Anouk Spies, Suzanne Verhoeven, Evy Kuijpers, Lana Verberne, Sylvie Swinkels en Charley van Hoof zullen onder meer strijden om de podiumplaatsen. Al bij al ingrediënten om een leuke sportieve dag buiten in de natuur te beleven.
 
​Foto: De start van de elite/beloften van de veldrit van 2014