Afbeelding

Ruud van Kilsdonk en Anke van Dijk Clubkampioen BC Mixed

Algemeen

Beek en Donk – In sporthal d’n Ekker streden vrijdag 6 en zaterdag 7 november ruim 90 jeugd- en seniorenleden van Badmintonclub Mixed tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen om de titels. Na twee dagen vol enerverende partijen zijn de prijzen weer verdeeld. Mede dankzij een zeer goede voorbereiding en een ervaren toernooicommissie is het toernooi vlekkeloos verlopen.

Energieke jeugd
Met ruim 40 inschrijvingen verdeeld over 3 klassen en 5 onderdelen per klasse is het een druk programma bij de jeugd. Desondanks wordt iedere leegstaande baan meteen door een groepje jeugdleden ‘ingepikt’ om samen nog even lekker te badmintonnen. Het enthousiasme en de energie straalt er vanaf. Als dan de volgende wedstrijden worden omgeroepen sprinten ze weer naar hun baan om een nieuwe wedstrijd te gaan spelen. Tellen doen de kinderen zelf. De jongste jeugd wordt wel begeleid door volwassenen of door oudere jeugdleden, maar veel ingrijpen is niet nodig. Er wordt zeer sportief gespeeld, naar elkaar geluisterd en twijfelgevallen met elkaar opgelost. Zoals het hoort. De clubkampioenen bij de jeugd worden uiteindelijk Novi Wieland en Michael Hollanders. Michael wint voor de derde keer op rij de beker in de A-klasse en mag daarmee de wisselbeker houden. 

Ervaren en onervaren senioren
Ook bij de volwassenen is het aantal inschrijvingen hoog. Een grote groep doet al jaren mee aan de kampioenschappen, maar dit jaar zijn er ook veel nieuwe leden die de strijd om de titels aangaan. En niet zonder succes. De dubbels worden door de toernooicommissie samengesteld. Dit levert dan ook ieder jaar zeer spannende partijen op die vaak zeer gelijk opgaan en met kleine verschillen worden beslist. Ook in de enkelspelen ligt het niveau dicht bij elkaar. Na diverse ereplaatsen is Ruud van Kilsdonk er dit jaar in geslaagd om voor het eerste in zijn carrière clubkampioen te worden. Anke van Dijk prolongeerde haar titel en gaat volgend jaar op voor de triple. 

Barry van Heerwaarden Sportiviteitprijs
Inmiddels 8 jaar geleden is de naamdrager van deze prijs overleden. Met deze prijs wil BC Mixed Barry en zijn gedachtengoed over badminton in leven houden. Het is dan ook een grote eer om deze prijs toegekend te krijgen. Een commissie, bestaande uit de laatste 5 winnaars van de prijs, bepaalt gedurende de clubkampioenschappen wie van de senioren de nieuwe winnaar wordt. Voor het tweede jaar op rij heeft de vader van Barry, Piet van Heerwaarden, de prijs uitgereikt. Dit jaar aan Martijn van Oeffel. Wederom een zeer terechte winnaar.

Foto’s van het toernooi en alle prijswinnaars staan op de fotopagina van www.bcmixed.nl. Wil je niets missen van BC Mixed volg de vereniging dan ook op Facebook, Twitter en Instagram.

​Foto: Mixed clubfoto