Afbeelding

In Raopersgat wordt met carnaval geregeerd door prins Maarten d'n Twidde

Algemeen

Lieshout - Onder grote belangstelling is de nieuwe prins carnaval van Lieshout bekendgemaakt in zaal ‘De Koekoek’. Prins Maarten en adjudant Martijn regeren tijdens de carnavalsdagen Raopersgat.

Connectie
Maarten Brouwers is gelukkig getrouwd met Mariëlle en is vrachtwagenchauffeur bij het oer-Lieshoutse bedrijf Boekweit. Samen met Martijn van den Baar gaat hij de taken van Rob van den Broek overnemen, die het afgelopen jaar met veel succes het ‘dorp der strontrapers’ heeft bestuurd. Martijn is gelukkig getrouwd met Chantal en heeft vier kinderen, Tijn, Jop, Marit en Jens. Af en toe kom je hem wel eens tegen als bloedprikker in Franciscushof, want hij is laborant bloedafname van beroep. Daarnaast is hij medisch fotograaf in het Elkerliek ziekenhuis. Maarten en Martijn gaan als het duo M&M de carnavalsdagen in onder het motto ‘Mi deez M&M’s veurop zette wai Raopersgat op zun kop’. Aanleiding tot het vragen van Maarten door de commissie is er eigenlijk nauwelijks. Er zijn geen connecties met de carnavalsvereniging en Maarten weet alleen, dat ze hem vroegen met de woorden: “We denken, dat jij een hele goede prins zou kunnen worden”. “Ik ben nergens lid van, maar ik ben wel overal bij”, voegt Maarten toe.

Allo!
Zoals de laatste jaren gebruikelijk, wordt de prins door de benoemingscommissie op een unieke manier bekend gemaakt. Dit gebeurt door een mini-film. Was vorig jaar de introductiefilm afgeleid van ‘Bassie en Adriaan’, dit jaar is er gekozen voor de bekende tv-serie ‘Allo, allo’. Deze serie was een persiflage op het leven in de tweede wereldoorlog. Het Franse verzet onder leiding van René Artois met als tegenspeler Herr Flick biedt genoeg personages en bekende thema’s om een film rond de prins en adjudant te bouwen. Het tweetal moet in de film natuurlijk buiten het zicht van de bezetter gehouden worden. Zelfs de uit de serie afgeleide ‘Fallen Madonna with the Big Boobies’ komt voorbij. De scene, waarin de twee in een kast worden verstopt, is ronduit hilarisch, zeker omdat de kast een paar minuten laten wordt geopend en plaats schijnt te hebben geboden aan een half muziekkorps. Kosten noch moeite werden gespaard en zelfs drone-opnamen zijn onderdeel van de film, die voor een groot deel buitendorps moest worden opgenomen, om voortijdige bekendmaking te voorkomen. De film wordt gespeeld door spelers uit het wereldje van het gekleed gevolg en lokt daardoor veel uitroepen van herkenning uit. De film eindigt met de onthulling van de prins en adjudant met hun vrouwen in de zaal. 

De MooiLaarbeekKrant wenst Maarten en Martijn een hele fijne carnaval toe. 

Fotograaf: Martijn van den Baar