Afbeelding

St. Caecilia wint alles op Jumbo Muziekfestival

Algemeen

Erp/Lieshout/Mariahout – Winst op alle fronten voor Harmonie St. Caecilia Lieshout, Mariahout tijdens het Jumbo Muziekfestival in Erp. Zowel de slagwerkgroep als het harmonieorkest gingen naar huis met de felbegeerde wisselbeker.

Jaarlijks meten de muziekverenigingen van Kring Veghel de krachten tijdens het Jumbo muziekfestival. Het festival werd dit jaar gehouden in ontmoetingscentrum ter Aa in Erp. De slagwerkgroepen en harmonieorkesten komen uit in verschillende groepen ingedeeld op niveau. Naast de winst maken de orkesten ook kans op de Jumbocup wisseltrofee voor het hoogste aantal punten overall.

St. Caecilia wist bij zowel de slagwerkgroepen als de harmonieorkesten de groepswinst en de wisseltrofee te winnen. De laatste keer dat ‘de dubbel’ werd behaald was in 2005. 

Bijzonder aan de winst bij beide orkesten is dat ze onder leiding stonden van nieuwe dirigenten. De slagwerkgroep en het harmonieorkest zijn beide in het nieuwe muziekseizoen gestart onder leiding van een nieuwe dirigent en instructeur. De slagwerkgroep staat onder leiding van Rob van der Sommen en Hans Pastoor staat sinds de zomervakantie voor het harmonieorkest.