Afbeelding

Die Milka’s zijn niet meer, lang leve De Medlies

Muziek

Lieshout - De feestavond was al lang aangekondigd. En beetje bij beetje werd er meer over de invulling van de avond losgelaten. Het draaide allemaal om de nieuwe naam voor Die Milka’s. Uiteindelijk was het afgelopen zaterdag dan zo ver. Hoewel de carnavalsperiode enkele dagen geleden was afgetrapt had de avond hier op zich niks mee te maken.

Toch moeten de ongeveer tweehonderd bezoekers zich in carnavalssferen hebben gewaand. Want het was ouderwets gezellig in het bomvolle café Van Lieshout aan de Dorpsstraat in Lieshout. Samen met gastzangers Riny Heesters en Peter van de Greef trakteerden Die Milka’s de enthousiaste bezoekers op een gevarieerde mee-zing avond. Het repertoire ‘Elvis’ en ‘Cocker’ is bij respectievelijk Heesters en Van de Greef in goede handen. Dat lijdt geen twijfel. Maar het wachten was toch op de nieuwe naam van Die Milka’s die de avond waren begonnen met hun allerlaatste set onder de naam Die Milka’s.

Om klokslag 22.30 uur was het dan zover. Na de aankondiging, het applaus en de ruim aanwezige confetti betraden in gloednieuwe felgroene pakken De Medlies voor de eerste keer het podium. De Medlies. De naam bekt goed en is heel toepasselijk met de verwijzing naar medley’s waarbij de schrijfwijze -lies verwijst naar Lieshout. Goed en knap gevonden. Zoals verwacht gingen de 4 zangers verder met dat waar ze patent op hebben. Mensen vermaken met meezingers, feestmuziek en inhakers & meedeiners. Tel hierbij op de enorme gastvrijheid en talrijke hapjes die door Van Lieshout werden aangeboden en deze avond is er een om te blijven herinneren. Zoals ze op de eigen facebookpagina (www.facebook.com/demedlies) zelf al schreven: “Voor hen die er waren: wat hebben we genoten van jullie als publiek. Voor hen die er niet waren: jullie hebben een waar feestje gemist”. Voor meer informatie over De Medlies kijk op www.demedlies.nl