Afbeelding

Concert O&U met Studenten Harmonie Orkest Twente

Muziek

Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning en het Studenten Harmonie Orkest Twente verzorgen op zondag 6 december een concert in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Het concert heeft als titel ‘Musique Renard’ wat op symbolische wijze verwijst naar de solist die deze middag met O&U optreedt: euphoniumspeler Robbert Vos.

Robbert Vos wordt gezien als een van de meest toonaangevende euphoniumspelers van dit moment. De Nederlandse componist Jan Bosveld schreef speciaal voor hem de compositie ‘Les Ruses du Renard’, wat in het Frans zoveel betekent als ‘de streken van de vos’, hetgeen uiteraard refereert aan de bijzondere kwaliteiten van deze muzikant van weergaloze klasse. Verder speelt O&U werken van Percy Grainger en Alfred Reed, twee geroemde componisten in de wereld van de blaasmuziek. Het harmonieorkest staat onder leiding van Fried Dobbelstein.

Uit een andere ‘streek’ van Nederland komt het Studenten Harmonie Orkest Twente. Dit harmonieorkest, beter bekend als SHOT, is verbonden aan de Universiteit van Twente in Enschede. Het orkest, dat al jaren onder leiding staat van Ronny Buurink, speelt met regelmaat in het buitenland en trad ook op in het Concertgebouw van Amsterdam. Ook SHOT brengt een aantal mooie werken ten gehore deze middag, waaronder het prachtige October van Eric Whitacre.

Naast de gevarieerde muziek en het virtuoze euphoniumspel wat deze middag te horen is, is ook de concertlocatie een bijzonderheid op zich. De Verkadefabriek wordt door velen gezien als het culturele centrum van ’s-Hertogenbosch en staat bekend om zijn mooie industriële uitstraling.

Het concert wordt gegeven in de grote zaal van de Verkadefabriek, gelegen aan de Boschdijkstraat 45 in ‘s-Hertogenbosch. Aanvang van het concert is 15.00 uur en de prijs van een entreekaartje bedraagt €12,50. Voor meer informatie over de orkesten kunt u terecht op de websites www.oenu.nl en www.shot.utwente.nl.