Afbeelding

In het heilig jaar met de gilden naar Rome

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het is weer zover. Het gilde heeft de smaak van het reizen weer te pakken. Na 10 succesvolle reizen wordt in 2016 de 11de Pelgrimage, een reis naar Rome, georganiseerd. De route voert door 8 landen.

Ook deze keer vertrekken er weer meerdere bussen vanuit diverse opstapplaatsen in de regio. De reis valt in de periode van 21 september tot en met 2 oktober 2016. Op 25 januari wordt in Conferentiecentrum de Couwenbergh een informatieavond gehouden.

Tot hun genoegen heeft Paus Franciscus 2016 als een bijzonder heilig jaar uitgeroepen vandaar hun belangstelling voor Rome. De vaste reizigers weten ondertussen dat de reizen naast pelgrimage bestaan uit het bezoeken van een aantal bezienswaardigheden en vooral het gezellig samen op vakantie gaan. Na een gezamenlijke openingsviering in de Kathedraal van Limburg a. d. Lahn (Duitsland), worden er op de reis een aantal steden worden bezocht zoals München, Bologna, Siena en Milaan. Maar liefst 5 nachten brengt men door in Rome zodat ze ruim voldoende tijd hebben om deze prachtige historische stad te bezichtigen. Op de dag van pelgrimage wordt een bezoek gebracht aan het Vaticaan en de prachtige Santa Maria Maggiore Kathedraal waar een viering met gilde eer wordt gehouden.

Op de terugreis gaat men op de voorlaatste dag naar de bekendste bedevaartplaats van Zwitserland, Einsiedeln, voor de afscheidsviering. De ervaren chauffeurs/reisleiders zorgen dat de gasten tijdens de gehele reis niets ontgaat. De reis wordt verzorgd op basis van halfpension. Vertrek is mogelijk vanaf diverse opstapplaatsen in de regio. De reis wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimage en de verzorging is wederom in de vertrouwde handen van Pelikaan Vakantiereizen. Een uitgebreide folder is hiervoor beschikbaar.

In de maand januari 2016 worden er in diverse regio’s informatieavonden gehouden. Voor de regio Zuid-Oost-Brabant wordt deze gehouden op maandag 25 januari 2016 in Conferentiecentrum de Couwenbergh, Dorpstraat 1, Aarle-Rixtel. De aanvangstijd is 20.00 uur. Iedereen die belangstelling heeft voor deze prachtige reis is van harte welkom op deze avond. Voor meer informatie of de uitgebreide folder kunt u ook terecht bij de vertegenwoordiger van de stichting Pelgrimage, Jos van de Ven, Buizerdstraat 2, Aarle-Rixtel. Tel.: 0492-382288 / 06-52462803. E-mail: info@gildepelgrimage.nl of bezoek de website: www.gildepelgrimage.nl.