Afbeelding

Gilde eert Gildeheer Floris van der Putt

Algemeen

Lieshout - Het Sint Servatius Gilde uit Lieshout stond afgelopen zaterdag om 11.45 uur klaar om Floris van der Putt te eren met zijn 100ste verjaardag. Dit deden ze door bij het graf een vendelhulde te brengen. Het hele jaar door zijn er al activiteiten gehouden ter nagedachtenis aan de pastoor, die op 21 november 1915 in Eindhoven is geboren.

Floris was niet alleen pastoor, ook was hij vooral een musicus. Hij schreef en componeerde liturgische liederen. Ook componeerde hij volksliederen, onder andere toen de Hertog Jan kwam varen, kwam uit zijn pen.

Het Gilde had ook nog een activiteit in het Dorpshuis waar het schilderij hangt, met een afbeelding van het Sint Servatius Gilde. Om 13.00 uur werd het schilderij uit handen van wethouder Johan Briels over gedragen aan het Sint Servatius Gilde, die dat graag in eigendom wilde hebben.

Het schilderij dat geschilderd is door R. Pijnenburg heeft jaren in het voormalig gemeentehuis van Lieshout gehangen. Zondag ging het Gilde naar Den Bosch om de heilige mis in de Sint Jan op te luisteren.