Afbeelding

Cursus 'Schilderen iets voor u!'

Algemeen

Beek en Donk - De kunstenares Hasna Rezgui, bekend door de leuke hoeden (zie foto), groeide met haar Tunesische vader en Nederlandse moeder op in Frankrijk en later in Tunesië waar ze de Kunstacademie volgde.

Ze heeft in Tunesië na de kunstacademie lesgegeven aan gehandicapte en gezonde kinderen en hier in Nederland geef ze al jaren schilderlessen aan mensen tussen 4 en 90 jaar.

"Kinderen en volwassenen denken gauw dat ze niet kunnen tekenen. Als ze dan zien dat het hun wel lukt, raken ze dubbel gemotiveerd. Het is heerlijk om mensen te leren tekenen, om hen vertrouwd te maken met vormen, kleur en kijken naar lichtval. Daarom geef ik graag teken- en schilderles”, aldus Hasna, heel enthousiast met haar Franse accent.

De docente is van plan om gedurende de eerste paar lessen alleen met zacht potlood te werken. Dat is de basis en kan het leren kijken naar lichtval ontwikkeld worden. Daarna wil ze pas gaan werken met houtskool, vetkrijt, pastel, aquarel, acryl en olieverf.

De lessen zijn maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 11.30 of van 14.00 uur tot 15.30 voor volwassenen en van 16.00 uur tot 17.00 voor kinderen.

De cursus start vanaf maandag 4 januari in het Ontmoetingcentrum in Beek en Donk. De kosten zijn € 25,00 per 4 lessen voor volwassenen en € 20,00 voor kinderen, exclusief materiaal.

Heeft u of uw kind belangstelling voor een cursus tekenen en schilderen, zoals in het artikel word beschreven, stuur per mail uw voorkeur voor dagen en tijd aan hasnakunst@outlook.com. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 december. Voor meer informatie kunt u terecht bij Henrie Bouwmans van ViERBINDEN (tel. 0492-328803).