Afbeelding

Filmvertoning in Dorpshuis Lieshout

Algemeen

Lieshout - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN houden een filmcyclus. De filmcyclus bestaat uit 4 films met het thema ‘Weer in het reine komen’. De komende maanden gaan ze steeds in op een film en deze nader beschrijven. Deze week film 2: Troubled Water. Deze wordt afgespeeld op dinsdag 1 december in het Dorphuis Lieshout, aanvang 13.30 uur.

Troubled water, Erik Poppe, 2008 (115 min.)
Na acht jaar komt Jan Thomas wegens goed gedrag vervroegd vrij. Hij is vastbesloten van zijn verdere leven iets goeds te maken. Hij heeft zijn straf uitgezeten, zijn ‘schuld is afgelost’. Als getalenteerd organist weet hij al snel een baan te krijgen bij een kerk in Oslo. Hij wordt gewaardeerd om zijn talent en zachtaardig karakter. Hij doet er alles aan om zijn verleden verborgen te houden. Tevergeefs echter, want op een gegeven moment wordt hij herkend. Dan richt de camera zich op de andere partij, de nabestaanden van het slachtoffer. Dan worden we deelgenoot van een uitermate moeizaam proces van verwerking en ten diepste op jezelf teruggeworpen worden. Dan zien we dat ‘weer in het reine komen’ en vergeving (minimaal) van twee kanten moet komen. Dan pas is immers ‘een nieuw leven’ mogelijk, voor zowel daders als slachtoffers.

De bijeenkomst start met een korte inleiding door Philip Verdult, theoloog/filosoof van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond en dan, na een pauze met een kopje koffie of thee, volgt een interactieve nabespreking van Dhr. Verdult. U kunt zelf bepalen of u bij deze nabespreking aanwezig wilt zijn. De middag duurt incl. nabespreking tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt € 7,00.