Next/Bedovo Dames 1 laat niks over van directe concurrent Hajraa

Sportnieuws

Beek en Donk - Next/Bedovo Dames 1. Koploper in de 1e klasse, Next/Bedovo DS 1, had een belangrijke wedstrijd op het spel staan, namelijk tegen directe concurrent Hajraa Dames 2. Om te winnen van het altijd sterke en luidruchtige Hajraa moest het gewoonlijke sterke spel en de overtuiging, wat afgelopen wedstrijden nogal eens mistte, weer teruggehaald worden in de bolletjes van de dames van Bedovo.

Next/Bedovo DS 1 bleek met een sterke instelling in het veld te staan en ging voortvarend van start. Na lange tijd speelden zij weer eens zoals zij kunnen en horen te spelen. Tegen het snelle spel, de krachtige aanvallen en kill blocks met daarbij een feilloze verdediging wist Hajraa niets in te brengen en bleef Bedovo de overhand in de wedstrijd houden. Next/Bedovo Dames 1 neemt 5 punten mee uit Eindhoven en breidt daarmee de koppositie nog maar eens uit.

Café Thuis/Bedovo Heren 1
Café Thuis/Bedovo H1 mocht op zaterdag 28 November in Eindhoven aantreden tegen VCE PSV. Voor vertrek werd Ruud van café Thuis nog uitgebreid gefeliciteerd met de geboorte van zijn dochter, de nieuwste supporter van café Thuis/Bedovo H1. Na een onzekere start werd de wedstrijd omgebouwd in het voordeel van Bedovo. Vanaf de tweede set kon café Thuis/Bedovo H1 wat meer druk creëren en moeilijke ballen werden beter opgelost. Bijvoorbeeld door libero Dennis van der Ven die een minder vloeiende aanvalscombinatie over het midden alsnog over het net kon spelen. De vierde set verliep hetzelfde als de tweede en derde set. Café Thuis/Bedovo H1 bleef degelijk spelen en kwam geen moment in gevaar. Dit betekende de zevende overwinning in acht wedstrijden en daarmee het bovenaan meedraaien in de competitie.

Bedovo Meisjes A1

Op zaterdag 28 November moest Bedovo MA op bezoek bij ODI MA2. In de heenwedstrijd werd dit team met overtuigende cijfers eenvoudig aan de kant gezet. Een reden om voor onderschatting te waken dus! Uitgaan van de eigen kracht was het doel van de wedstrijd maar daarin slaagden de meiden van Bedovo aanvankelijk niet meteen in. Het ging lang gelijk op in de eerste set, maar na het passeren van de 10 punten schakelde Bedovo MA een tandje bij en volleybalde de set eenvoudig uit naar 15-25. Na een wat zwakkere 2e set bleek de 3e set een kopie van de 1e set. Het team uit Beek en Donk was vooral aanvallend beter met uitblinker Maud Crooijmans aan Beek en Donkse zijde. De laatste set had een formaliteit moeten worden, maar de concentratie bij het team was helemaal weg. ODI liep uit naar een voorsprong van 10-4 en kwam zelfs op 24-23 achterstand maar door hard te knokken werden toch vijf punten mee naar huis genomen.