Afbeelding

Sevenmiles behoudt koppositie na zege op FC van de Burgt

Sportnieuws

Beek en Donk - De verrassende koploper in de A-klasse heeft zijn leidende positie behouden. FC van de Burgt werd aan de kant geschoven met 8-4. In de B-klasse wist 1.FC Geerts op gelijke hoogte te komen met de koploper door te winnen van DHVM.

Sevenmiles/Café-Zaal Dave van de Burgt trof in FC van de Burgt een ploeg die snakt naar een eerste zege op het hoogste podium. Helaas was het wederom een ruime achterstand die hen de das om deed. Pas bij 3-0 werd de achterstand ietwat verkleind, waarna Sevenmiles de score snel wist uit te breiden. Mede dankzij J. Hanegraaf en M. van der Heijden, die beiden op schot waren en driemaal doel troffen, won Sevenmiles met 8-4 en behield het zo de koppositie in de A-klasse.

Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs houdt wél de druk op de ketel. De runner-up trof in Meulensteen/van Lieshout een tegenstander waar het zich lekker op uit kon leven, getuige de uitslag van maar liefst 10-1. Dat de beginfase nog wel even spannend was, was te danken aan M. van de Laar die na 6 minuten de 1-1 aantekende. Het was T. Kluytmans die in hoogsteigen persoon de illusies van Meulensteen aan diggelen schoot. Vijf treffers mocht hij bijschrijven deze avond.

Een schamel doelpuntje was de oogst na 36 minuten voetbal tussen Rijwielhandel van den Berg en Vesters Hoveniers. Met nog 10 minuten te gaan besliste B. Pellegrino dit duel en wist hij een gaatje in de hechte defensie van van den Berg te vinden. Van den Berg was niet bij machte om nog een punt uit het vuur te slepen. Vesters verdedigde gedisciplineerd. In de stand liep Vesters met de gewonnen 3 punten weg bij de rijwielhandel.

Hurkmans Plaatwerk BV en FC Avondrood opende het B-klasse-bal met hun onderlinge duel. Na een gelijkopgaand begin nam K. Verheijen zijn teammakkers bij de hand en schoot hij met een loepzuivere hattrick Hurkmans naar een 3e plek in de rangschikking. De 6-1 overwinning betekende voor FC Avondrood dat het nog steeds moet wachten op de eerste seizoenszege.

1.FC Geerts dendert gestaag door. Ook DHVM Vastgoedmanagement kon de geel-zwarte brigade niet bijbenen. H. Kuijpers kwam tot een hattrick in het eerste kwartier, waarna er wat gas werd teruggenomen en DHVM wat terug mocht doen. C. van den Boom pakte zijn kans en probeerde het duel nog spannend te maken. 1.FC Geerts liet dit niet toe en won uiteindelijk met 5-3. Zodoende deelt het nu de koppositie met Aben & Slag. DHVM troost zich met een beter doelsaldo dan FC Avondrood waardoor het nog een plekje boven hen staat.