Heren 1 BC Lieshout beleven moeilijk seizoen

Sportnieuws

Lieshout – Heren 1 van Basketball Club Lieshout speelde zaterdagavond tegen middenmoter Akros in Boxmeer. BC Lieshout komt moeilijk uit de startblokken, halverwege het seizoen wacht Lieshout nog altijd op een eerste overwinning.

De scores vallen niet en Akros neemt een 16-6 voorsprong. In het 2e kwart brengt Lieshout een aantal jonge talenten in en knokt zich terug in de wedstrijd tot 6 punten. In het 3e kwart blijkt scoren wederom lastig. Akros loopt uit naar 14 punten. De wedstrijd leek gespeeld, maar met een zone-press in het 4e kwart maken de Lieshoutenaren er toch nog een wedstrijd van. Akros levert de bal onder druk een aantal keren in, waardoor Lieshout terug kan komen tot 5 punten. Even lijkt een stunt mogelijk, maar het smijten met krachten eist zijn tol. Eindstand 59-54.

Heren 2 BC Lieshout winnen in Oss
Of Heren 2 van Basketball Club Lieshout wel een team op de been kon krijgen om competitiete spelen, was aan het begin van het seizoen nog onzeker. Nu halverwege het seizoen draait het team op volle toeren. Met een mix van jonge talenten en ervaren spelers kan dit team het veel tegenstanders moeilijk maken.

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen OBC in Oss op het programma. Een belangrijk wedstrijd om de positie in de subtop te verstevigen. In de eerste helft wisten de Lieshoutse mannen met afwisselend spel uit te lopen naar een 22-42 voorsprong. In de 2e helft kon het team, dat met slechts 7 spelers naar Oss was afgereisd, het rustig aan doen. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Eindstand 62-84.