Afbeelding

Toon Gevers onderscheiden met de ‘Nobele Orde van de Papegay’

Algemeen

Lieshout - Jaarlijks in het najaar verleent de “Nobele Orde van de Papegay” te Antwerpen, als orde van verdiensten, eretekens aan gildebroeders die zich door hun houding hebben ingezet voor het gilde of schutterijen in het algemeen.

Benoeming tot officier
Voor hoofdman Toon Gevers - vanaf de heroprichting in 1981 kartrekker van het Sint Servatius Gilde - viel de eer te beurt om een ereteken in ontvangst te nemen. Op 24 oktober 2008 mocht Toon al een bronzen medaille met de bronzen papegay in ontvangst nemen. Nu werd hij benoemd tot officier.

Samen op reis naar Antwerpen
Dit was voor het gilde een mooie gelegenheid om af te reizen naar Antwerpen. Na een busreis van anderhalf uur konden de gildebroeders en hun partners de benen strekken. Er stond een straffe wind maar hierdoor lieten de vendeliers zich niet kennen. Een vendelgroet voor het gilde die het organiseerde werd door een groot aantal toeschouwers met aandacht gevolgd. Het applaus was dan ook groot voor de Brabantse kampioenen. Na enkele horecagelegenheden te hebben bezocht en een toost te hebben uitgebracht aan de nieuwe officier, keerde het gezelschap terug naar Lieshout waar de stamp met worst klaarstond om verorberd te worden.

Verrassing!
Bij aankomst in Lieshout stond Toon nog een verassing te wachten. De harmonie was aangetreden om een serenade te brengen als blijk van waardering. Toon en zijn vrouw kunnen terugkijken op een zeer speciaal weekend.