Prima seizoenstart midweekteam Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Met twee overwinningen heeft BCL-M2/VKS Autoservice een prima seizoensstart gemaakt in de eerste poule van de vijfde klasse. Met 13 punten uit twee wedstrijden staan ze weliswaar nog achter BC Bergeijk-M2, maar dit team heeft al een wedstrijd méér afgewerkt. Thuis werd het tegen het vierde team van Alouette 6-2 en thuis tegen BCO-M3 werd het zelfs 7-1: een zeer voortvarende start dus.

BCL-M2/VKS Autoservice- BCO-M3: 7-1
Ook het tweede midweekteam is gestart met het spelen van hun wedstrijden in de midweekcompetitie van Badminton Nederland. Binnen deze competitie staat gezelligheid voorop, maar natuurlijk speelt het wedstrijdelement natuurlijk ook een belangrijke rol: het is immers een echte competitie waar deze midweekteams aan deelnemen. Vanwege blessures speelden Peter van der Tol én Ida van de Lockant deze beide keren niet mee. De dames, Ine Schipperheijn en Ingrid Bergé, begonnen in hun damesdubbelpartij meteen sterk; de eerste set werd ruim gewonnen. In de tweede set kregen ze duidelijk meer weerstand, maar de eerste winst van het seizoen was binnen. De heren (Marthijn Jungeburth en Jos Kluijtmans) speelden een sterke herendubbelpartij en wisten dan ook ruimschoots te winnen. In de eerste mixpartij wonnen Marthijn Junggeburth en Ine Schipperheijn hun eerste set op het nippertje. De tweede set ging wat makkelijker en, vooral dankzij ‘tactisch inzicht’, werd ook deze gewonnen. Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé maakten het in hun mixpartij erg spannend. De eerste set werd met 20-22 verloren. Maar, na enige technische tips van Frans van Waardenburg, konden alsnog de tweede en derde set (zij het nipt) gewonnen worden. Zo zie je maar wat goede technische tips kunnen doen. Marthijn Jungeburth moest, in zijn singlepartij, érg diep gaan: hij won de partij overigens wel keurig. Jos Kluitmans kon in zijn singlepartij, ondanks alle inspanning, niet winnen van zijn jeugdige tegenstander. Dit verlies werd goedgemaakt door Ine Schipperheijn én Ingrid Bergé die beiden hun wedstrijd wonnen, waardoor er direct gestart kon worden met het bijschrijven van 7 punten.

BCL-M2/VKS Autoservice- BC Alouette-M4: 6-2
Ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen is door BCL-M2/VKS Autoservice omgezet in een overwinning. Als start werden al meteen beide dubbelpartijen in twee sets binnengehaald. Marthijn Junggeburth en Jos Kluijtmans wonnen met 21-15 en 21-13 betrekkelijk gemakkelijk. Ook Ine Schipperheijn en Ingrid Bergé wonnen gemakkelijk: zij wonnen met 21-13 en 21-14. In de mixpartijen ging het wat minder voortvarend. Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé konden geen vuist maken tegen hun Bestse opponent en verloren de partij met 16-21 en 13-21. Op de ander baan wisten Marthijn Junggeburth en Ine Schipperheijn wel te winnen, waardoor een tussenstand van 3-1 op de borden kwam, voorafgaand aan de resterende, vier singlepartijen. Eerste dame Ine Schipperheijn was in deze singlepartijen véél te sterk voor haar opponent uit Best, Wanda van Hoof. Zij won met 21-13 en 21-5. Ook eerste heer Martijn Junggeburth was goed op dreef. Hij won in twee sets van Jasper Meerman. Ingrid Bergé moest in haar singlepartij volop aan de bak. Maar, na drie zware sets, kon zij wel de belangrijke overwinning noteren. Dat kon Jos Kluijtmans niet. Hij verloor in zijn singlepartij met Wim Koornstra de toegevoegde derde set met het kleinst mogelijke verschil: 19-21. Deze derde set was nodig na een bloedstollend duel, waar de kansen steeds keerden.