Afbeelding

Topper in de B-klasse eindigt onbeslist

Sportnieuws

Beek en Donk - Het onderling treffen tussen twee van de topploegen in de B-klasse is geëindigd in een 1-1 stand. Aben & Slag Advocaten en DK Garagebedrijf deelden de punten. In de A-klasse was daar de eerste zege voor FC van de Burgt.

Koploper Aben & Slag wilde op deze avond een flinke slag uitdelen aan de concurrentie en de 3 punten mee naar huis nemen door DK Garagebedrijf te verslaan. H. van Lierop zette de ambitieuze ploeg nog wel op voorsprong maar DK Garagebedrijf vocht zich terug en via T. Briels werd er alsnog een punt overgehouden aan dit duel. Daarmee blijft het gat onderling klein: 1 punt.

BrabantTent profiteerde van dit puntverlies van beide ploegen en won ruim van Café Thuis. Het duel leek te gaan eindigen in een doelpuntrijk gelijkspel, maar met nog tien minuten voor de boeg werd het BrabantTents gaspedaal volledig ingedrukt. Met 6 treffers werd een 9-3 zege binnengesleept. L. Zegers en J. Krol waren beiden goed voor een hattrick. Met deze zege blijft BrabantTent 5e in de rangschikking, maar heeft het nog een wedstrijd te goed. Café Thuis zag de achterstand op de bovenste 5 plekken verder oplopen.

In de A-klasse waren de 3 punten voor de eerste maal dit seizoen voor FC Van de Burgt. In een heus kelderduel won het met groot verschil van Meulensteen/Van Lieshout. A. Leenders en M. van Vijfeijken waren op dreef en schoten met scherp. Zij produceerden beiden 3 goals. Een groot aandeel in de 9-3 overwinning. Aan Meulensteenzijde was het opmerkelijk dat B. Meulensteen tweemaal doel trof. Een lichtpunt en hopelijk een houvast om binnenkort de eerste punten van het seizoen te pakken.

Sevenmiles/ Café-Zaal van de Burgt blijft het prima doen in de A-klasse. De huidige koploper reeg ook Heesakkers Administratie & Advieskantoor aan de zegekar. Weliswaar met het kleinst mogelijke verschil, maar het blijven 3 punten. M. van der Heijden vond halverwege het duel het net wat dus voldoende bleek te zijn voor alweer de 6e overwinning dit seizoen. Heesakkers wist helaas de stugge verdediging niet te breken en blijft op plek 6 hangen.

De grootste concurrent voor plek 1 op dit moment is Café-Zaal de Tapperij. Zij versloegen in een prima duel Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. Beide teams, kanshebbers voor de titel, deden niet veel voor elkaar onder, maar op het juiste moment vlak voor tijd wist C. van de Bogaard de stand naar 3-2 te tillen in het voordeel van De Tapperij. Dat was net iets te veel van het goede voor Lindeboom, waardoor zij in deze aflevering van dit affiche het onderspit moesten delven. Daarmee raken ze wat verder achterop en behoudt De Tapperij juist de aansluiting.