Afbeelding

Omroep Kontakt tekent samen met andere omroepen voor definitieve samenwerking Regio Midden-Oost Brabant

Algemeen

Omroep Kontakt tekent samen met andere omroepen voor definitieve samenwerking Regio Midden-Oost Brabant

Beek en Donk - Omroep Kontakt heeft op woensdagavond 2 december een samenwerkingsconvenant ondertekend met lokale omroepen uit de buurgemeenten Veghel-Uden, Boekel, St.Oedenrode, Schijndel en Landerd. De ondertekening vond plaats bij de Boekelse Lokale Omroep BLOK.

Op initiatief van Omroep Kontakt zijn er sinds juni 2013 gesprekken gaande om tot een samenwerkingsverband te komen. Oorspronkelijk namen de lokale omroepen; Omroep Kontakt (Laarbeek), Skyline(Veghel-Uden) Blok (Boekel), TV Meierij (St.Oedenrode), LOS (Schijndel), LON (Nuenen), LOS (Landerd) en de in oprichting zijnde omroep Son en Breugel aan de gesprekken deel. Onlangs hebben de Omroepen LON (Nuenen) en S & B (Son en Breugel) te kennen gegeven een voorkeur te hebben voor een andere samenwerking. De overige zes omroepen zoals genoemd gaan vanaf nu in een gezamenlijk verband verder en willen op het gebied van Organisatie en financiën, Nieuwsgaring en Techniek elkaar ondersteunen en daarin sterker maken.

Het allerbelangrijkste is echter dat elke lokale omroep haar eigen identiteit behoudt. Hiervoor is nu een definitief samenwerkingsconvenant ondertekend.

Drie werkgroepen gaan onder aansturing van een projectmanager aan de slag om op de genoemde disciplines de mogelijkheden in kaart en ter uitvoering te brengen. Bij nieuwsgaring denken ze aan het delen van nieuws met elkaar, zeker waar het de grensgebieden van de randgemeenten betreft. Organisatie en financiën gaan o.a. haar pijlen richten op het binnenhalen van reclames voor het hele gebied van de gezamenlijke omroepen. Voor grotere bedrijven is door de vorming van het samenwerkingsverband, reclame maken immers een stuk interessanter geworden. De werkgroep techniek gaat zich bezighouden met alle zaken als bijvoorbeeld het aanbieden van de signalen aan providers, maar ook richting de uitwisseling van apparatuur tussen de omroepen onderling. De projectmanager is de schakel tussen het voorzittersoverleg en de drie werkgroepen.

Omroep Kontakt verwacht door de samenwerking een grotere kennis te verwerven en tegelijk professioneler te kunnen opereren.