ELI verliest aansluiting met koplopers

Sportnieuws

Lieshout - Voor het eerst in ca. 30 jaar stonden RKGSV en het gehavende ELI in competitieverband tegenover elkaar. Door met 2-1 te verliezen van deze directe concurrent is ELI de aansluiting met de bovenste ploegen kwijtgeraakt.

Met een sterke wind tegen was de eerste kans voor ELI. Sem Steenbakkers schoot van dichtbij de bal tegen de Gerwense doelman. Even later was van Kuringen dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet ging tegen de ELI-lat. Direct hierna was het wel raak. Een schot van Klaassen werd door Robin Evers nog gestopt, maar Van Kuringen scoorde in de rebound, 1-0. De fysiek sterke thuisclub ging met alle middelen op zoek naar een tweede treffer. Zo werd een onterechte strafschop geclaimd (zie foto) en kopte de Louw voorlangs. In de 32e minuut viel dan toch de 2e treffer toen doelman Evers zich verkeek op een afstandschot van Van de Berk, 2-0. Hierna gingen de Lieshoutse Blauwwitten op zoek naar de aansluittreffer. Dat leverde voor rust nog enkele kansen op. Schoten van Sem Steenbakkers, Rob Vereijken, Roel van Mook en Lex Hollanders werden echter door de Gerwen-sluitpost gepakt.

Direct na rust kreeg ELI de grootste kans op een doelpunt via eerst Bas Hollanders en hierna David da Silva, maar zij waren onzorgvuldig in de afwerking. Even later ontstond grote commotie toen ELI-doelman geblesseerd op de doellijn lag en de thuisclub doorspeelde. Een doelpunt werd ternauwernood voorkomen. Hierna lukte het ELI nauwelijks nog om tot een goede aanvalsopzet te komen, zodat de thuisclub simpel leek te gaan winnen, mede ook door vaak blessures voor te wenden. Een kwartier voor tijd kwam de spanning in de wedstrijd toch volledig terug door een geweldige goal van Sem Steenbakkers. Hij joeg de bal vanaf 20 meter ongenadig hard feilloos in de kruising, 2-1.

Hierna waren beide ploegen nog dichtbij een treffer. Van de kant van ELI zag de naar de spits verhuisde Lex Hollanders zijn kopbal door de Gerwen-doelman nog met een uiterste reflex tot corner verwerkt. Aan de andere zijde schoot Van Kuringen van dichtbij keihard tegen de paal, waardoor ELI aan een grotere nederlaag ontsnapte. Zondag speelt ELI de laatste wedstrijd van de 1e competitiehelft. RKPVV is de tegenstander op sportpark ’t Luijtelaar.