Afbeelding

Harmonie O&U brengt 125 jaar muziekliefhebbers samen

Muziek

Beek en Donk – Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning viert In het weekend van 19 tot en met 22 mei 2016 haar 125-jarige jubileum. Een van de onderdelen van dit feestweekend is een reünie voor iedereen die ooit lid is geweest of nauw betrokken is geweest bij O&U. Bent u dat? Noteer dan 21 mei 2016 in uw agenda.

De reünie vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. O&U is al druk bezig met voorbereidingen. Cabaretgroep KUUB heeft zijn medewerking toegezegd. De reünie is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van 125 jaar muziekgeschiedenis.

Hoe het begon
Het begon in de zomer van 1891. Marianus van Thiel heeft ongeveer 25 personen uit beide delen van Beek en Donk gevonden die bereid zijn om aan een muziekgezelschap deel te nemen. Samen met notabelen uit het dorp wordt harmonie Oefening en Uitspanning op 1 oktober 1891 opgericht. 125 jaar later kan de vereniging terugkijken op een roemrijk verleden en heeft de harmonie een prachtige toekomst voor zich.

Elkaar ontmoeten en begroeten
Oefening en Uitspanning stond en staat midden in het dorpsleven. Lief en leed wordt door muzikanten gedeeld. Elkaar ontmoeten en samen van muziek genieten. Tijdens de reünie worden oude banden aangehaald en komen vriendschappen weer tot leven. Natuurlijk heeft O&U naast KUUB nog meer vermaak. Noteer 21 mei in uw agenda en breng uw vrienden op de hoogte. Via diverse kanalen, onder andere via De MooiLaarbeekKrant, houdt O&U u op de hoogte van de feestelijkheden.