Afbeelding

Inloopmiddag Heemkamer De Lange Vonder

Algemeen

Beek en Donk – De themazondag van heemkundekring ‘De Lange Vonder’ staat op zondag 13 december in het teken van de heemkunde zelf. Het bestuur nodigt iedereen uit om (nader) kennis te komen maken met de heemkundekring. In de Heemkamer worden filmpjes getoond over de activiteiten van de vereniging, afgewisseld met oude film- en videofragmenten over Beek en Donk.

In de vitrines zijn ansichtkaarten te bekijken, het heemtijdschrift D’n Tesnuzzik ligt ter inzage en u kunt nog eens neuzen in het gemeenschapsblad ROND dat 25 jaar lang huis-aan-huis werd bezorgd. Verder kunnen de vrijwilligers helpen met het opzoeken van gegevens in het archief dat de heemkundekring in de loop van bijna 65 jaar bijeen heeft gebracht: Er zijn onder meer collecties bidprentjes, krantenknipsels, foto’s, voorwerpen en stamboomgegevens en in de boekenkast bevinden zich meer dan 1000 titels over cultuur/historische onderwerpen. Gelukkig kunnen steeds meer gegevens via de computer geraadpleegd worden, zodat een duik in de geschiedenis nu veel minder stoffig is, dan het vroeger zou zijn geweest.

Als u geïnteresseerd bent in heemkunde in het algemeen en in de geschiedenis van Beek en Donk, is het zeker de moeite waard om eens binnen te lopen in de mooie heemkamer op een prachtige locatie in de muziektuin. Vrijwilligers van de Heemkamer dringen zich niet op, maar er is natuurlijk ook gelegenheid om lid te worden van de heemkundekring en/of in te schrijven voor een abonnement op d'n Tesnuzzik.

De Heemkamer van ‘De Lange Vonder’ aan de Parklaan 5 in Beek en Donk is geopend op zondag 13 december 2015 van 14.00 tot 17.00 uur en verder elke donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. De toegang is gratis en vrijblijvend.