Afbeelding

Kerst begint met ‘Xmas Sing-a-long’ in Muziektuin

Muziek

Beek en Donk – Kan de kerstvakantie sfeervoller beginnen dan met samenzang in de Muziektuin in Beek en Donk? Ilse Sewalt en Jolanda van Uden bruisen van energie om Laarbeek een geweldige start van de kerstvakantie te bezorgen. Op 18 december om 19.00 hopen ze heel Laarbeek te laten zingen. Een gratis evenement met een vrijwillige bijdrage voor de voedselbank.

Groots evenement

Vorig jaar rond deze tijd reden Ilse Sewalt en Jolanda van Uden terug van de Xmas Sing-along in Eindhoven. “Dit moet in Laarbeek toch ook kunnen?” bedachten de vriendinnen op de terugweg. “In de auto hadden we al ideeën genoeg”, lacht Jolanda. “Een groot evenement in de muziektuin. Met mooie aankleding, een goed koor en een swingende band.” Samen met partners werd 18 december vastgelegd. “Toen we bij de gemeente aankwamen met onze plannen, verleende die alle medewerking”, vertelt Ilse; “Door onze versieringen en opstellingen zal de Koppelstraat afgesloten worden.” Enthousiast leidt ze De MooiLaarbeekKrant door de loods waar sfeervolle decorstukken klaarstaan. “Het belangrijkste is samen zingen in een mooie ambiance”, vertellen de organisatoren enthousiast; “Saamhorigheid versterken.” Ze genieten van de gedachte hoe mooi de Muziektuin zal worden met alle uitgelichte bomen en prachtige muziek.

Muziek

“Dolgraag hadden we muziek door Laarbeekse muzikanten laten verzorgen”, vertellen de vriendinnen; “We hebben ons niet gerealiseerd dat gezelschappen hun agenda al voor meer dan een jaar vol hadden staan.” Tot hun spijt kon in Laarbeek het belangrijkste element van de sing-along, de muzikanten, niet gevonden worden. Ervaren zanggroep Pabo kon gelukkig wel. Dit koor treedt al jaren op tijdens de Dickensnight in het Helmondse Brandevoort. Ervaren om in openlucht te zingen, brengen zij kinderkoor en uitgebreide band mee, allen gekleed in kledij van Dickens. “Teksten van liederen worden geprojecteerd op grote schermen”, vertelt Jolanda, terwijl Ilse aanvult dat professionele geluidsapparatuur aanwezig is; “Het gaat geweldig klinken.”

Goed doel

“Dankzij onze sponsoren is het evenement voor iedereen gratis toegankelijk”, legt Ilse uit. “We hebben de liedjes aan bedrijven verkocht.” Aan bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor minderbedeelde gezinnen in Laarbeek. “We werken samen met Parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout”, vertelt Jolanda, “verzorgingsproducten zijn hard nodig.” De organisatoren zijn nu vooral bezig met de laatste loodjes. “Bedrijven komen op vrijdag hun eindejaarsborrel bij ons houden”, vertelt Ilse, die daarom met haar vriendin ook catering regelde. “Scholen zijn uitgenodigd om het lied ‘Kon het elke dag maar kerstmis zijn’ mee te zingen”, zegt Jolanda. “Positieve reacties genoeg,” lacht het tweetal dat met plezier het geheel organiseert; “Er zijn al heel wat Laarbeekenaren die hier gezellig komen zingen. Iedereen is welkom.”

Meer informatie: www.xsllaarbeek.nl