Afbeelding

Veel activiteiten bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Het is weer druk bij Badminton Club Lieshout. Onlangs was er een ‘Sinterklaastoernooi’ en binnenkort houdt de vereniging ook een ‘Kersttoernooi’. Ook gaat de vereniging vanaf begin 2016 weer met een trainer aan de slag bij de jeugdgroep: deze is immers de laatste tijd behoorlijk gegroeid. Verenigingsman Frans van Waardenburg is (wederom) bereid gevonden om zijn schouders hier onder te zetten.

 

Jeugdtraining

In verband met het beperkt aantal leden heeft Badminton Club Lieshout er afgelopen jaar voor gekozen om de jeugdgroep enkel te laten begeleiden door een groep jeugdbegeleiders en geen aparte, echte trainer op deze groep te zetten. Inmiddels is het aantal jeugdleden van Badminton Club Lieshout behoorlijk toegenomen waardoor de keuze heroverwogen diende te worden en de vereniging er alsnog voor heeft gekozen om weer een echte trainer op deze groep te zetten. Met verenigingsman én badmintontrainer Frans van Waardenburg zijn daarom afspraken gemaakt dat hij de jeugdgroep, uiteraard samen met de jeugdbegeleiding, onder zijn hoede neemt. Frans, die in het verleden ook al eens trainer was van de jeugd én van de senioren van Badminton Club Lieshout neemt deze taak vanaf januari 2016 op zich.

 

Sinterklaas

Ook dit jaar is de jeugd van Badminton Club Lieshout weer verrast tijdens het Sinterklaasfeest. Tijdens de wekelijkse trainingsavond kwamen er enkele ‘zwarte Pieten’ de zaal binnen, die veel lekkers voor de kinderen hadden meegebracht. De Pieten hebben daarna nog even lekker mee gesport en deelgenomen aan wat leuke spelletjes. Ook bij de senioren werd aandacht besteedt aan het Sinterklaasfeest. De groep vrij-spelende senioren (er waren immers twee teams die hun competitiewedstrijd ook op deze avond moesten afwerken) speelden een onderling toernooi, waar lekkere pepernoten mee te verdienen waren. Op die wijze hebben ook zij een leuke, ‘andere’ avond gehad, dan een gewone speelavond.

 

Kersttoernooi

Ook dit jaar houdt Badminton Club Lieshout weer het “Frans Biemans Kerstballen Toernooi”. Dit badmintontoernooi, waar plezier en gezelligheid voorop staat, wordt dit jaar gehouden op woensdag 16 december 2015. Tijdens het toernooi zijn er lekkernijen te verdienen die uitgereikt zullen worden door de naamgever van het toernooi: Frans Biemans. Op deze avond zal er dus niet getraind worden en zal het “spelen om lekkernijen onder leiding van Frans Biemans” zowel bij de jeugd als bij de senioren plaats vinden.

 

Speelavonden

Normaal gesproken wordt er in de kerstvakantie door de jeugd van Badminton Club Lieshout niet gespeeld. Ook dit jaar heeft de jeugd deze dagen geen speelavond. Nieuw hierbij is dat de senioren dit jaar óók niet spelen op woensdag 23 en woensdag 30 december. Dit omdat de sporthal in eerste instantie in deze periode niet beschikbaar was voor verenigingen. De Gemeente Laarbeek had deze dagen vrijgehouden voor andere activiteiten en de vaste huurders op deze avonden gemeld dat de sporthal niet beschikbaar zou zijn. Inmiddels is gebleken dat de sporthal alsnog, wél beschikbaar is, maar heeft het bestuur van Badminton Club Lieshout besloten om de reeds ingeplande ‘niet-speeldagen’ te handhaven en niet alsnog deze data te gaan huren. Hierdoor ligt het badmintonnen bij Badminton Club Lieshout in de kerstvakantie zowel bij de jeugd áls bij de senioren twee weken stil.

 

Programma

Woensdag 17 december

18.30 Kersttoernooi jeugd

20.00 Kersttoernooi senioren

Woensdag 23 en 30 december

Géén speelavond jeugd én senioren

Woensdag 6 januari

19.30 Nieuwjaarsborrel jeugd en senioren

 

Competitieprogramma

Woensdag 16 december

20.30 BC Bergeijk-M2 – BCL-M2/VKS Autoservice

Vrijdag 18 december

20.30 BC Schijndel-M1 – BCL-M1/Sportpoint Gemert

Zondag 20 december

14.00 BC Bavel-5 – BCL-1/BouwCenter Swinkels