ELI gaat met winst de winterstop in

Sportnieuws

Lieshout - Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft ELI de eerste helft van de competitie afgesloten met een verdiende 3-1 overwinning tegen het laaggeklasseerde RKPVV. De door blessures gehandicapte thuisclub kwam na 11 minuten op voorsprong.

Sem Steenbakkers soleerde door de Helmondse defensie en stelde Frank van Erp in staat de bal tussen de palen te schuiven, 1-0. ELI kon niet lang van deze voorsprong genieten want 2 minuten later verraste Ismael Rizqy de voor zijn doel staande Robin Evers met een lob, 1-1. Na ruim een kwartier was de opgerukte Roel van Mook bijna succesvol. De PVV-doelman tikte het afstandschot van Roel van Mook nog juist over de lat. Even later kwam dan toch de verdiende 2e doelpunt. Opnieuw was het Sem Steenbakkers, die weer in het vijandelijke doelgebied gevaar stichtte. Op het juiste moment legde hij de bal breed voor Rob Vereijken, die simpel scoorde, 2-1. De thuisclub bleef in de 1e helft wel domineren, maar tot doelpunten leidde dat niet. Zo miste David da Silva na een oogstrelende aanvalscombinatie met Steenbakkers een dot van een kans. Hoewel de verlichting na de thee aan was zagen de toeschouwers in het tweede deel weinig goed voetbal. ELI leed veel balverlies en de bezoekers hadden met de 2-1 stand nog het geloof een punt te kunnen halen. 20 minuten voor tijd kwam dan toch aan alle twijfel een eind. Sem Steenbakkers nam een vrije trap, die in het doel verdween zonder dat aanvoerder Lex Hollanders de bal nog beroerde, 3-1. Hiermee was het verzet van de bezoekers gebroken, maar de Blauwwitten liet na om de score nog uit te breiden door diverse open kansen onbenut te laten. Zo schoot David da Silva vrij voor de keeper de bal tegen de keeper op.

ELI gaat nu de winterstop in en kan zich voorbereiden op de eerstvolgende wedstrijd. Zondag 24 januari staat de thuiswedstrijd tegen Mariahout op het programma.