Afbeelding

Veel auto-inbraken in Laarbeek

112

Laarbeek – Er zijn de laatste tijd veel auto-inbraken geweest in de gemeente Laarbeek. Dit meldt de politie Gemert-Bakel en Laarbeek op hun Facebook-pagina. Verdeeld over deze twee gemeentes zijn de afgelopen vier weken in totaal 15 aangiftes binnengekomen bij de politie.

De politie laat weten dat een auto-inbraak vaak een gelegenheidsdiefstal is. Zij raden daarom sterk af om achtergelaten, waardevolle goederen in het zicht te leggen. Deze producten oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Vooral laptops, navigatiesystemen, jassen en tassen met inhoud, overige elektronische producten en audio-apparatuur zijn in trek bij auto-inbrekers.

Tips

De politie geeft diverse tips om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Zo raden zij aan om altijd alle spelen mee uit de auto te nemen (ook opladers, houders (van bijvoorbeeld een navigatiesysteem) en andere randapparatuur. Ook adviseren zij het handschoenenkastje open te laten, niets onder stoelen op te bergen en uw auto te voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem. Een startonderbreker voorkomt dat dieven er met de auto vandoor gaan. Ook het parkeren op een goed verlichte parkeerplaats is slim.