Afbeelding

Wintermarkt Aarle-Rixtel: kleinschalig en gezellig

Algemeen

Aarle-Rixtel – Jong en oud vermaakte zich zondagmiddag op het sfeervol ingerichte Kouwenbergplein te Aarle-Rixtel. Daar vond tussen 14.00 en 18.00 uur de derde editie plaats van de Wintermarkt. Deze kleinschalige kerstmarkt was georganiseerd door Marscha Verstappen, Henk van Beek, Rini van Berlo en Diana van de Laar.

Bekijk hier alle foto's van de wintermarkt. 

Divers aanbod

Het voornamelijk Aarles publiek kon deze middag genieten van een twintigtal marktkraampjes met een zeer divers aanbod. Zo waren er mooi ingerichte kraampjes met chocolade, glas in lood, vers gebrande koffie, handgemaakte klompen, kleurrijke sierraden en zelf gemaakte jam. Deze stonden in een kring rondom de kiosk opgesteld. Winterse drankjes en hapjes, in de vorm van glühwein, wafels en snert, konden genuttigd worden aan verschillende hangtafels. Vrolijke kerstmuziek uit de luidsprekers werd een enkele keer afgewisseld met de enthousiast gespeelde midwinterhoorntonen van folkloregroep ‘Dikke Mik’. De sfeervolle aankleding met kerstbomen, verlichting en vuurkorven maakte de kerstambiance compleet. Het talrijke publiek genoot met volle teugen. Bezoeker Pieter van Duppen uit Aarle-Rixtel: “Ik vind het erg gezellig. We zijn ook eens naar zo’n grote kerstmarkt in Keulen geweest. Toen zeiden we: dat doen we niet meer. De sfeer en het kleinschalige van deze markt spreekt ons veel meer aan. Het is een fijne ontmoetingsplek voor de mensen.” Bezoeker Jan van Ganzenwinkel uit Aarle-Rixtel: “Ik vind het prachtig en een goed initiatief. Het is mooi opgezet en brengt wat leven in het dorp.”

Knus en gezellig

Ook deelnemende standhouders zijn enthousiast. Dieny van den Heuvel van het IVN: “Het is kleinschalig en helemaal geweldig: veel variatie aan kraampjes, een lekker vuurtje en allemaal mensen uit Laarbeek.” Klompenmaakster Nicole van Aarle uit Aarle-Rixtel: “Dit is knus, kneuterig en gezellig. Dat kan alleen in Aarle." “Ho ho ho gezellig”, roept de kerstman, die deze middag met vele kinderen geposeerd heeft op de kiosk: “ Ik heb het naar mijn zin. Het had voor mij alleen veel kouder mogen zijn.”

“Wij vinden dat hier wat meer mag gebeuren”

“Wij hebben zo’n mooie pleinen in Aarle-Rixtel. Wij vinden dat hier wat meer mag gebeuren”, aldus Marscha Verstappen die, samen met Henk van Beek, Rini van Berlo en Diana van de Laar, initiatiefnemer en organisator is van de Wintermarkt: “Het is onze bedoeling dat mensen uit ons dorp hier samenkomen onder het genot van een hapje en een drankje in een gezellige ambiance.” “We wilden deze sfeervolle plek wat meer gaan benutten op een kleinschalige en niet-commerciële manier”, voegt Henk van Beek toe: “We hebben in Aarle-Rixtel heel veel creatieve mensen. Die kunnen zich hier presenteren. Dat kan ook anderen weer prikkelen en het brengt levendigheid in het dorp.”

De organisatie kijkt tevreden terug op de derde editie van de Aarlese Wintermarkt. “We hebben een mooie opkomst en veel positieve reacties gehad” aldus Henk van Beek: “Mensen zijn blij dat er iets te doen is op het Kouwenbergplein."