Afbeelding

Kwizut 2015: Dirty Daddies, 50dB-ruimte en ludieke start

Algemeen

Beek en Donk – De lustrumeditie van Kwizut op dinsdag 29 december belooft veel verrassende, onvergetelijke momenten. “We hebben uiteraard weer alles uit de kast getrokken om ludiek en uniek te blijven”, aldus voorzitter Ties van Oorsouw. Daarnaast zijn er ook wat opvallende nieuwsfeiten over de feestavond op zaterdag 9 januari. Zo treden de Dirty Daddies op en is er een speciaal ingerichte 50dB-ruimte.

Start
Het meest opvallende is de verandering van de start dit jaar. “Het is de bedoeling dat je met twee personen naar de start komt. Deze vindt plaats bij Sporthal D’n Ekker. Hier moet je uiterlijk om 18.15 uur zijn”, onthult Ties voorzichtig. “We willen blijven verrassen. Dat gaat met deze start gebeuren. Meer kan ik er nog niet over zeggen.” Voor de rest belooft Ties dat de organisatie van Kwizut weer van alles bedacht heeft om een unieke avond neer te zetten. “Het enige wat ik nog kan verklappen, is dat je de geheime opdracht dit jaar met twee personen moet doen.”

Informatieavond
Om alles in goede banen te leiden, houdt de organisatie van Kwizut vanavond, donderdag 17 december, een informatieavond. Per team zijn twee personen welkom bij café Dave van de Burgt. De teams 1 tot en met 64 zijn om 20.00 uur welkom. De overige teams (65 tot en met 130) zijn om 20.45 uur uitgenodigd. Op de site van Kwizut (www.kwizut.nl) vind je een lijst met alle deelnemende teams plus teamnummers.

Feestavond
Vorige week onthulde de organisatie dat niemand minder dan de Dirty Daddies op komen treden tijdens de feestavond van Kwizut, die plaatsvindt op zaterdag 9 januari 2016. “Uit reacties van voorgaande jaren konden we concluderen dat een groep bezoekers behoefte heeft aan een ruimte waar gewoon rustig gepraat kan worden. Dit hebben we gerealiseerd. Er komt een 50dB-ruimte. In deze ruimte worden gedurende de avond nummers uit de jaren 70, 80 en 90 gedraaid, op zo’n toon dat er nog gewoon gepraat kan worden met elkaar.”

Alcoholbeleid
Ook Kwizut kan niet om het actuele alcoholbeleid in Laarbeek heen. “Bij de feestavond wordt iedereen onder de 25 jaar gelegitimeerd. We delen twee verschillende bandjes uit, voor mensen onder de 18 en mensen boven de 18. Iedere keer als er alcohol wordt gehaald bij de bar, dient het 18+-bandje getoond te worden. Als er toch door minderjarigen alcohol gedronken wordt, is dit geheel ter eigen verantwoording.” Op 7 januari worden de polsbandjes verstrekt. De teams kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur de bandjes op komen halen. Deze kosten €1,00 per stuk. De organisatie zou het fijn vinden als er met pin betaald wordt.

Lustrum
Er hebben zich dit jaar 130 teams aangemeld voor Kwizut, bijna net zoveel als vorig jaar. Twee bestuursleden van het eerste uur, voorzitter Ties van Oorsouw en bestuurslid Niels Smits, nemen na dit jaar afscheid van de organisatie. Uiteraard hopen zij - net als de overige bestuursleden - op wederom een succesvol, ludiek en gezellig Kwizut-lustrum.