Afbeelding

Grote Clubactie Laarbeek 2015 behaalt prachtig resultaat

Algemeen

Beek en Donk - Sport-, cultuur- en hobbyverenigingen hebben ook dit jaar weer kunnen rekenen op de inzet van fanatieke lotenverkopers. Het bedrag dat verenigingen jaarlijks ophalen met de Grote Clubactie is onmisbaar voor het inrichten van het clubhuis, de aanschaf van materialen en het organiseren van activiteiten. De opbrengsten voor de verenigingen uit Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout werden afgelopen week tijdens de Grote Clubavond bekendgemaakt bij de Intersportvestiging in Helmond.

Over de Grote Clubactie
De Grote Clubactie werd in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat naar onder meer prijzen en het organiseren van de loterij. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland.

Lotenverkopers zetten zich fanatiek in voor hun club
Landelijk deden 6.000 verenigingen mee. Die verenigingen verkochten dit jaar 310.000 loten meer dan vorig jaar. Door het fanatisme van de lotenverkopers zijn 2,9 miljoen loten verkocht en werd een opbrengst van bijna 9 miljoen euro opgehaald, waarvan 80% rechtstreeks naar de clubkas gaat. Een fantastisch resultaat voor het verenigingsleven in Nederland. In Laarbeek heeft deze inzet dus geleid tot een opbrengst van maar liefst €8.723,-!

Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)