Rotary ondersteunt 15 nieuwe projecten

Algemeen

Laarbeek - Het einde van 2015 in is in zicht. De Goede Doelencommissie van Rotary Gemert – Beek en Donk – Lieshout heeft wederom lokale projecten financiële ondersteuning gegeven. Steeds meer verenigingen en instellingen leren de weg kennen naar Rotary voor het indienen van een aanvraag voor het ondersteunen van lokale activiteiten.

Deze maand is er aan maar liefst vijftien projecten een bedrag toegekend. De instellingen die een bijdrage hebben ontvangen zijn: L’accolade vakantie voor gehandicapten; Lezingenreeks Literair café Alleman i.s.m. Bibliotheek; Read to Grow plaatsen bibliotheekkastjes; Organisatie Millus Muziek Matinee; Muziekfeest mensen met een beperking; Stichting Ceigoed; Buurtverening SMW Lieshout; Organiseren buurtendag; 70ste sinterklaasoptocht Gemert; Uitstapje dagbesteding ouderen Handel; Zonnebloem Gemert-Handel-Mortel; ViERBINDEN: Dag Mantelzorg Laarbeek; Diomage zijspanrun; IVN Laarbeek; De Bunker; Leonarduskerk Beek en Donk; Fanfare St. Cecilia en toneelvereniging Voetlicht Milheeze; ORO Beek en Donk.

Rotary zet zich in zo veel mogelijk projecten te voorzien van een kleine financiële injectie. Deze serviceclub verwerft haar middelen met de uitvoering van fondswervende activiteiten en middels een bijdrage van WiSH Outdoor, die ook dit jaar weer €20.000,00 heeft bijgedragen.

Er zijn ook aanvragen die geen ondersteuning ontvangen. Dit komt omdat Rotary geen financiële bijdrage geeft aan de organisatie van feesten of aan projecten die zelf ook weer geld aan het werven zijn voor andere goede doelen.