Afbeelding

BRUUT! – Superjazz bij Wim Beeren Jazz Society

Muziek

Aarle-Rixtel - BRUUT! komt optreden op woensdag 30 december in zaal Van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel. Gastheer Wim Beeren Jazz Society is trots om deze band te presenteren op de inmiddels traditioneel feestelijke avond tussen kerst en oud en nieuw.

BRUUT! swingt enorm, is kleurig en ongepolijst, dansbaar en extra luisterbaar, spannend en feestelijk. Superjazz: invloeden uit de rock ’n roll, boogaloo, rhythm and blues, funk, en een sound die je vooral live moet ondergaan. Stilzitten is onmogelijk en ook ongewenst. Afgelopen tijd deed BRUUT! bijna alle continenten van de wereld aan. Onder meer Japan, Polen, Burkina Faso, Duitsland, Engeland, Zuid-Afrika, Spanje, Suriname en België stonden op het tourschema. Ook speelde het kwartet op podia als North Sea Jazz, Noorderslag, LantarenVenster, Uitmarkt, North Sea Jazz Club en op TV in De Wereld Draait Door.

In 2012 bracht BRUUT! het gelijknamige debuutalbum uit, gevolgd door het zeer goed ontvangen ‘FIRE’ in 2013. Met het derde album ‘Mad Pack’ (2015) op vinyl bewijst de band opnieuw één van de meest creatieve en vernieuwende bands van dit moment te zijn.

Line-up: Maarten Hogenhuis – altsax, Folkert Oosterbeek - hammond orgel, Thomas Rolff - bas Felix Schlarmann – drums. Op tijd komen wordt van harte aanbevolen. De aanvang is 20.30 uur, entree €8,00. Kijk ook op www.wimbeerenjazzsociety.nl en www.bruutmusic.com.