Afbeelding

Muzikale opening van feestjaar 2016 door O&U

Muziek

Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning luidt op vrijdag 1 januari het nieuwe jaar traditiegetrouw in met een nieuwjaarsconcert. Vanaf 13.30 uur laten alle gelederen van de vereniging van zich horen in Muziekcentrum ‘t Anker in Beek en Donk. De entree is gratis.

Van jong tot oud, van beginner tot ervaren muzikant, alle gelederen van O&U zorgen voor een muzikaal begin van 2016. Zo laten de jongste muzikanten, gevormd door de blokfluitklas en het leerlingenorkest onder leiding van Nick Heesakkers met enkele leuke (pop)liedjes horen wat zij in hun prille muziekcarrière al geleerd hebben. Voordat zij dit doen, trapt de slagwerkgroep onder leiding van Rob van Doore af met een sterk staaltje Oosterse ritmiek dat op spectaculaire wijze wordt opgevoerd. Hierna brengt het jeugdorkest, met Marianke Hobé als dirigent, onder andere Air for Winds van Waignein ten gehore. Ook de leerlingen- en jeugdslagwerkgroep laten van zich horen. Het harmonieorkest, deze keer onder leiding van Martijn Pepels, sluiten het concert af op de wijze waarop ook de Wiener Philharmoniker traditioneel haar nieuwjaarsconcert afsluit. De naam van de bekende mars laat zich wel raden.

Het wordt een gevarieerde middag waarbij de verschillende orkesten en groepen elkaar snel afwisselen. Daarbij wordt de hele zaal gebruikt en zijn de muzikanten niet alleen op het podium te zien en te horen.

Het nieuwjaarsconcert vormt voor O&U het begin van een bijzonder jaar. In 2016 viert O&U haar 125-jarig bestaan. Het weekend van 19 tot en met 22 mei wordt een groots feestweekend voor het hele dorp. Dit jubileum wordt onder andere gevierd met een feestavond, een muzikale rondwandeling met zeer veel muzikanten en een promsconcert. Om dit feest mogelijk te maken organiseert O&U een loterij. Met een lot van €50,00 maak je kans op een muziekreis voor twee personen naar New Orleans. De tweede prijs, een muziekreis voor twee personen naar Berlijn of Londen, en de derde prijs, een muziekreis voor twee personen naar Amsterdam of Rotterdam, liegen er ook niet om. Loten zijn te verkrijgen via de leden en commissarissen van O&U.

Tevens kan er na afloop van het nieuwjaarsconcert worden ingeschreven op een speciale Jubileumuitgave. Honderden foto’s uit de afgelopen 125 jaar zijn verzameld in een omvangrijk en kleurrijk geïllustreerd fotoboek. Wetenswaardigheden van de harmonie en het dorp waarin zij leeft komen uitgebreid aan bod. Een bijgevoegde USB-stick met onder meer audio-opnames en filmbeelden maken dit unieke tijdsdocument compleet. Meer informatie is te vinden op www.oenu.nl. Tot slot start op 1 januari de kaartverkoop voor de carnavalsconcerten. Deze vinden plaats op 30 januari en 5 februari en hebben als thema ‘Fantasy World&U’.

Kortom, genoeg redenen om op 1 januari naar ‘t Anker te komen en met O&U het nieuwe jaar in te luiden.