Afbeelding

Kerstmarkt op de Bernadetteschool

Algemeen

Mariahout - Eenbes brede school Bernadette hield vorige week donderdag een kerstmarkt. Op de CREA-dag hadden de kinderen en ouders leuke kerstversieringen gemaakt en de kinderen verkochten deze zelf op de markt, waaronder houten kerstbomen, sneeuwmannen, kandelaars, exotische Kerstmannen, elandspiegels, sierlijke kaarshouders, enz.

De aula was sfeervol ingericht en mogelijk dat dat er ook toe bijgedragen heeft dat veel bezoekers lange tijd op de markt bleven. De oudervereniging serveerde lekkere tomatensoep en broodjes worst. Zij schonken de opbrengst ook aan de school. Het geheel werd sfeervol opgeluisterd door spontaan gevormde orkestjes van kinderen en volwassenen.

Het succes van de kerstmarkt heeft hun stoutste verwachtingen overtroffen. Met een bedrag van ruim duizend euro kunnen zij hun nieuwe bibliotheek heel mooi inrichten en het goede doel sponsoren. Ria Lindeman en Ger Aarts van Zorg om het Dorp verrasten hen met een cheque ter waarde van €200,00. Dit bedrag wordt besteed aan de boeken en materialen voor 0- tot 4-jarigen. Juffrouw Ans heeft een heel mooi geldbedrag gekregen om hun team te sponsoren dat gaat deelnemen aan de Alpe d’HuZes tocht. Het ‘Team Frans’ wil jullie allemaal daar heel hartelijk voor bedanken en gaan hun uiterste best doen om een mooie prestatie neer te zetten.