Afbeelding

Kerstshow Olympia met Koninklijk tintje

NULL

Mierlo – Rolschaatsvereniging Olympia kijkt terug op een prachtig rolschaatsweekend. Alle rijdsters en vrijwilligers, waaronder vele Laarbekenaren, hebben alles gegeven om van de 12e show wederom een hoogtepunt te maken. Daarnaast werd ook nog een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Toon Verbakel uit Beek en Donk.

Ruim 1200 bezoekers bezochten de show en genoten van sfeer, passie, kracht, gezelligheid en schitterende shownummers uitgevoerd in spectaculaire kostuums, voorzien van bijpassende decors en decorstukken. De show werd gepresenteerd door Kristy van Vuure; zij nam de bezoekers mee als hostess van een groot cruiseschip.

Cruise
De opening begon spectaculair; op een groot cruise-schip kwamen de rijdsters aan in ‘Theater De Weijer’. Het ene shownummer overtrof het vorige, vele hoogtepunten passeerden de revue. ‘Uptown Funk’ werd door de 4 rijdsters perfect uitgevoerd. Snelheid, technische moeilijke elementen gecombineerd met een dosis showelementen zorgden voor de perfecte mix. Het shownummer ‘Angel Wings’ werd schitterend uitgevoerd door het duo Yessie Kusters en Yvon Swinkels. Maar ook de Kerst werd niet vergeten. Het publiek kwam in kerstsfeer door o.a. het verhaal van ‘Scrooge’, welk in een modern jasje was gestoken. De jongste leden van Olympia, met o.a. Angel Wilms en Indy van de Berkmortel, kwamen als pinguïns op de baan. Dit zorgde voor een ‘aaah-momentje’.

Eén van de hoogtepunten was het shownummer ‘Volcanic Eruption’, waar de rijdsters een vulkaanuitbarsting uitbeeldden. In een hoog tempo werd toegewerkt naar de Grand Finale. Hostess Kristy nam het publiek mee naar Mexico waar alle rijdsters een rol in speelden. Uiteraard ontbraken de rijdsters in de grote jurken niet; compleet met glitter & glamour en de lichtjes aan de jurken, straalden zij zowel letterlijk als figuurlijk op de baan. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze show wederom tot een groot succes te maken.

Koninklijke onderscheiding
Zaterdagavond werd één van de vele vrijwilligers van Olympia, Toon Verbakel uit Beek en Donk, door Burgemeester Frans Ronnes koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor al zijn werk als vrijwilliger in de rolschaatssport. Lees hierover het artikel op pagina 17 in deze krant.

Enthousiast
Na de show kreeg de vereniging vele positieve reacties uit het publiek. Een geweldig compliment voor zowel de rijdsters als voor de vele vrijwilligers die deze Kerstshow tot een schitterend evenement hebben gemaakt. Zowel de rijdsters als alle vrijwilligers kunnen met trots terugkijken op drie zeer geslaagde shows. Het was een mooie afsluiting van een jaar hard werken! Olympia is er zeker in geslaagd om het publiek met een fijn kerstgevoel huiswaarts te laten keren. De vereniging bedankt alle rijdsters, vrijwilligers en sponsoren, die het mogelijk hebben gemaakt om deze show te maken tot de show die het geweest is!