Afbeelding

Afscheid van biebpunt Mariahout

Algemeen

Mariahout - De dames van Biebpunt Mariahout hebben woensdag 16 december met een gezamenlijke lunch afscheid genomen van ‘hun’ biebpunt in het Buurthuis aan de Bernadettestraat. Bijna acht jaar hebben zij daar als vrijwilligster gewerkt en klaar gestaan voor jong en oud.

Gedurende vijf jaar kwamen de kinderen van de Bernadettebasisschool hun boeken uitzoeken en waren ook andere lezers welkom voor een boek of een praatje met een kopje koffie.

Maar.. tijden en inzichten veranderen, de school koos ervoor om een schoolbibliotheek op te zetten en zij hebben hun openingstijden aangepast. Niet meer 4 ochtenden open, maar 4 uur per week, met dezelfde inzet en enthousiasme van de dames! Toch, de balans van kosten en baten was verstoord en in goed overleg met de mensen van de Lage Beemden is gekozen voor een andere opzet, een omruilkast en breng/afhaalpunt voor gereserveerde boeken. Het voordeel daarvan is, dat op elk uur dat het Buurthuis open is u er terecht kunt. Als extra service is er elke woensdag van 18.30 tot 19.30 uur iemand aanwezig om u te woord te staan en te helpen met reserveren van boeken.

Vorige week heeft u er in deze krant ook een artikel over kunnen lezen. Zij hopen op deze nieuwe manier vele lezers te mogen begroeten in het Buurthuis. Zorg om het Dorp wil iedereen die de afgelopen jaren heeft meegewerkt in de bieb, bij deze hartelijk dank zeggen voor hun inzet en enthousiasme.