Afbeelding

Scouting Lieshout – Mariahout sluit 2015 gezamenlijk af

Algemeen

Lieshout/Mariahout - Scouting Lieshout – Mariahout stond zaterdag 19 december in het teken van Kerst 2015. Tijdens een gezamenlijke opkomst werd door de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers kerst gevierd. Voorafgaand aan deze speciale opkomst was de blokhut voorbereid voor een leuke kerstviering door de grote zaal in te richten voor een gezamenlijke lunch en deze aan te kleden met een vrolijke kerstboom en andere kerstversiering.

Om 10.00 uur werd de opkomst geopend met het hijsen van de verschillende vlaggen. De Explorers hadden voor deze kerstopkomst een vossenjacht door de kern van Lieshout georganiseerd. Voor deze vossenjacht hadden de Explorers gekozen voor de ‘Oleaat’ tocht-techniek. Het oleaat is een stukje ingetekende route op een doorzichtig stuk folie. Door vervolgens deze folie goed op een kaartje te leggen kan de juiste route worden gevonden. De leden, leiding en aanwezige hulp-ouders werden verdeeld over een zestal groepen en na een korte uitleg ging de tocht van start.

Tijdens de vossenjacht waren in de kern van Lieshout 10 vossen verstopt. Bij elke gevonden vos moest een opdracht worden uitgevoerd. Enkele opdrachten waren; het roosteren van marshmallows boven een vuurtje in een vuurkorf. Een woord maken van een aantal letters. Samenwerking in een opdracht om deze te vervullen kwam ook aan de orde. Maar ook kracht was er nodig om weer een andere opdracht te vervullen.

Gedurende de vossenjacht werd door vrijwilligers de blokhut verder voorbereid voor een afsluiting in kerstsfeer met feestelijk aangeklede tafels. Nadat de groepen na ruim 2 uur alle vossen gevonden hadden en weer bij de blokhut terugkwamen, werden zij dan ook begroet met vrolijke kerstmuziek en de geur van warme chocolademelk en worstenbroodjes. Onder het genot van deze lekkernijen werden de ervaringen van de vossenjacht uitgewisseld.

Ook werd tijdens de opkomst door het bestuur aan de aanwezige ouders gevraagd om samen met hen na te denken over nieuwe leiding bij de Bevers. Hetty Prinsen heeft de afgelopen 15 jaar met veel passie, creativiteit, en vakkundigheid de leiding gehad over de Bevers van Scouting Lieshout – Mariahout. Aan het begin van dit seizoen heeft Hetty echter aangegeven om, na 15 jaren van trouwe dienst, te stoppen als leidster. Bestuur en leiding van Scouting Lieshout – Mariahout betreuren, maar hebben uiteraard begrip voor haar besluit en hopen Hetty nog jaren op andere belangrijke functies binnen Scouting Lieshout – Mariahout in te kunnen zetten.

De geslaagde kerst-opkomst werd hierna rond 13.30 uur afgesloten. Leiding en bestuur van Scouting Lieshout – Mariahout kijken terug op een geweldig leuk en succesvol 2015 en willen hierbij alle vrijwilligers, bedrijven en andere organisaties bedanken voor hun bijdragen en wensen iedereen prettige kerstdagen en een uitdagend 2016 toe!

Vanaf maandag 4 januari 2016 gaan de opkomsten weer van start op de gebruikelijke dagen en tijden. Bezoek ook hun Facebookpagina voor meer verslagen en foto’s.