Afbeelding

Kerstviering Zonnebloem afdeling Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - De jaarlijkse kerstviering van de Zonnebloem afdeling Beek en Donk werd gehouden op 15 december in Herberg 't Huukske. De zaal was met ruim 90 gasten en vrijwilligers goed bezet. Voorzitter Pieter de Jongh sprak een welkomstwoord en nodigde Pastoor Verbraeken uit voor de kerstviering.

Een kerstverhaal, wat iedereen aansprak, onderbroken door bekende meezing-kerstliedjes, mede verzorgd door het eigen Zonnebloemkoor. Hierna koffie met heerlijk kerstbrood (gesponsord door bakker van de Ven). Tijdens de kerstviering stond de wensboom centraal. Iedereen kon er een wens inhangen. Hieronder enkele wensen: Vele goede wensen voor iedereen in 2016.  Ergens koffiedrinken of een keer naar de Biezen. Een uitstapje naar Kevelaer, een musical, of museum. Meer aanspraak en dat mensen meer geduld hebben om te luisteren ook al kost dat wat meer tijd.  Een kaarsje opsteken voor een ziek familielid. 

Hierna  een optreden van Gerard van Kol. Tijdens de pauze kreeg iedereen een consumptie en werden er chocolaatjes op de tafels gezet. De mensen kregen nu gelegenheid om even bij te praten, ondertussen werden de wensen uit de  wensboom gehaald. Na de pauze trad Gerard van Kol weer 3/4 uur op en besloot zijn optreden met het inmiddels zo bekende liedje van de Lidl, wat iedereen dan ook goed meezong. Om 16.15 nog een laatste kopje koffie met een worstenbroodje. Hierna maakte de voorzitter enkele wensen bekend, die zij zeker in 2016 proberen om in vervulling te laten gaan. Pieter bedankte iedereen, speciaal Jos en Coby en de dames van 't Huukske, alles was weer tot in de puntjes geregeld, de zaal was omgetoverd in een prachtige kerstsfeer.  Iedereen fijne feestdagen en een gezond en Gelukkig 2016. Bij het naar huis gaan, kreeg iedereen nog een mooie kerstattentie mee. Een zelf gemaakt lantaarntje (gemaakt door het creatieve clubje van de KBO) om in de kerstboom te hangen, het ziet er prachtig uit. Dank je wel dames, er zitten vele uurtjes in.  Hieraan hebben de vrijwilligers een kaartje met Prettige Feestdagen namens De Zonnebloem Beek en Donk aangemaakt.