Groots concert ter ere van 22 jaar Op d’n Tocht

Algemeen

Beek en Donk – Beek en Donkse muzikanten geven op maandagavond 8 februari een groots huldeblijk aan Beweging Op d’n Tocht. Onlangs heeft de Beweging aangekondigd te willen stoppen met de organisatie van de roemruchte maandagavond tijdens carnaval. Op initiatief van Nummerke 3 wordt daarom een muzikale hommage voorbereid dat in Café Zaal Bar Dancing Dart- en biljartcentrum tevens koffietafel accommodatie Van de Burgt plaats vindt.

Nummerke 3, dat gewend is om hoog van de toren te blazen, wil voorkomen dat Op d’n Tocht ter gelegenheid van hun 22ste jubileum er stiekem tussenuit piept. Ook de eigenaar van het etablissement, Dave eigest, heeft de afgelopen periode niet stil gezeten om een sober afscheid voor te kunnen zijn. Vanaf november heeft hij zijn bezoekers namelijk de mogelijkheid geboden zich per computer in te schrijven voor het aanleveren van ideeën. Naar verluid zijn er zoveel aanmeldingen binnengekomen dat Dave samen met zijn Chantal er nog niet in geslaagd is de juiste inzending voor deze avond te selecteren. Ondertussen heeft Nummerke 3 het initiatief naar zich toe getrokken om voldoende tijd te kunnen hebben een weergaloze avond voor te bereiden.

Al 22 jaar fantastisch

De jubilerende Beweging Op d´n Tocht is al een tijdje stil. Zoals gebruikelijk is deze club voornamelijk achter de schermen actief. Daar waar de grote verenigingen en haar kopstukken zich graag dominant via de sociale media uitten, kiest de creatieve achterban van Op d´n Tocht voor bescheidenheid. Het Gezicht van Op d´n Tocht vind het niet zo nodig om de media op te zoeken. “Hiermee creëren we alleen maar hoge verwachtingen zodat het telkens moeilijker wordt ze te overtreffen”, volgens de geboren leider van de meest ondergewaardeerde Beweging van de regio. Op d´n Tocht is inderdaad een opmerkelijk gezelschap. Daar waar de gelouterde uitbater met advertenties en posters smijt om de aandacht van de Ganzendonckse carnavalsvierder te verwerven, werkt Op d´n Tocht al 22 jaar zorgvuldig aan het opbouwen van een vibe in de underground van Zuidoost Brabant. Afgelopen jaar klonk om die reden dan ook met grote regelmaat de carnavalshit `Wat is da toch´. Net als de Lama´s  was dit ook weer een bizarre creatie uit de achterban van Op d´n Tocht.

Het initiatief van Nummerke 3 om de carnavalsmaandagavond met live gespeelde muziek in te gaan vullen en op deze wijze Op d´n Tocht te eren, getuigd van lef. Menigmaal bewerken de leden van de Beweging immers de grote trom op dermate luide en a-ritmische wijze dat weifelende muzikanten al snel het hazenpad kiezen. Volgens de Beek en Donkse media wordt er door de Ganzendonckse kapellen inmiddels flink gerepeteerd om zich te wapenen tegen dominante a-ritmische interrupties en valse tonen die met grote regelmaat door de draagbare micro’s heen schallen. Op d’n Tocht is Op d’n Tocht niet als zij aan deze hommage aan zichzelf niet een eigen draai denken te kunnen geven. Publiek dient zich deze avond dan ook te wapenen tegen een te verwachten megalomane bombastische kakofonie. Dave eigest maakt zich niet druk. Dat doet hij nooit. Zelfs nu niet.