Afbeelding

Jeugdorkest O&U brengt mooi programma in Woensel

Muziek

Beek en Donk - Het Jeugdorkest van Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning heeft op zaterdag 16 januari een uit-concert gegeven in Eindhoven. Het orkest uit Beek en Donk, dat bestaat uit 33 jonge muzikanten, was te gast bij het Opleidingsorkest van het Woensels Muziek Corps dat onder leiding van Frederik de Vrees het concert in Wijkcentrum Unitas opende.

De zaal was goed gevuld en inderhaast werden er nog extra stoelen bijgeplaatst voor het publiek. De Vrees, geen vreemde onder de Beek en Donkse gasten omdat hij jarenlang actief is geweest bij O&U, liet het publiek genieten van zowel het Opleidingsorkest alsook het Leerlingenorkest van WMC. Als tweede orkest mocht het Jeugdorkest van Harmonie Nijnsel onder leiding van Hans van der Velden zich presenteren. Zij lieten een reeks afwisselende nummers horen die vlot uitgevoerd werden en goed in de smaak vielen bij het publiek.

Als derde orkest speelde het Jeugdorkest van O&U. De Beek en Donkse jeugd onder leiding van Marianke Hobé bracht een mooi programma met vijf uiteenlopende stukken. Enkele van deze nummers liggen op de lessenaar vanwege de welbekende carnavalsconcerten van O&U die over anderhalve week op de agenda staan en waaraan dit Jeugdorkest ook een aanzienlijke bijdrage gaat leveren. De tune van Pokémon bijvoorbeeld, die vooral door het jongere publiek zeker gewaardeerd werd. Als tegenhanger van deze wat vlottere muziek werd ook Air for Winds gespeeld en het prachtige en wat ‘zwaardere’ Festiva Jubiloso. Deze composities stonden afgelopen zaterdag al goed in de grondverf en worden de komende maanden nog bijgeschaafd en opgepoetst voor het concours waaraan het Jeugdorkest in april gaat deelnemen.

Tot slot speelden de drie verenigingen gezamenlijk nog een mooie afsluiter. Zij vormden samen een indrukwekkend orkest, dat wel bijna de helft van de zaal vulde. De eer om het slotnummer ‘Ammerland’ te dirigeren viel te beurt aan Frederik de Vrees en samen met de ruim 80 jeugdige muzikanten zorgde hij voor een waardig slot van een mooie concertavond.

Wie het Jeugdorkest van O&U eens in eigen dorp wil beluisteren, kan de carnavalsconcerten op 30 januari en 5 februari in Muziekcentrum ‘t Anker bezoeken, waar deze muzikanten zich weer van een hele andere kant laten horen en zien.