WiSH Events wint Persprijs 2015

Algemeen

Beek en Donk - De Persprijs 2015 is dinsdagavond uitgereikt aan WiSH Events uit Beek en Donk. Voorzitter Gabriël van Neerven van Persclub Peelland overhandigde deze prijs aan de Beek en Donkse organisatie. Tim Klomp Bueters en Jimmy van der Leemputten van WiSH Events waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

De Persprijs is een initiatief van de Persclub Peelland en wordt jaarlijks uitgereikt aan personen, organisaties, instellingen of bedrijven uit de regio die op positieve wijze in het nieuws gekomen zijn. Begonnen in 2007 is WiSH Events in Beek en Donk in nog geen tien jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in Nederland en ver daarbuiten. WiSH Events organiseert het festival WiSH Outdoor en heeft daarmee in korte tijd een grote naam opgebouwd. Kenmerkend daarbij zijn mooie podia, een gevarieerd aanbod aan muziek met ruimte voor minder bekende artiesten en een goede sfeer voor de hele familie..

Al snel had het toen jeugdige bestuur, bestaande onder andere uit Tim Klomp Bueters en Jimmy van der Leemputten, de ambitie om uit te groeien tot het grootste evenement van Brabant. Mede dankzij de inzet van de gemeente, sponsors en vele vrijwilligers is de organisatie daarin geslaagd. Daarmee behoort de organisatie in de top-10 van organisaties die de regio Peelland positief uitdragen tot in de verre omgeving.

Met een divers programma voor verschillende doelgroepen weet WiSH inmiddels tienduizenden bezoekers naar de festivalweide in Beek en Donk te lokken. Een immense organisatie die in het algemeen zonder problemen verloopt. De imposante decors met veel kleur en licht waren in 2014 goed voor een eerste prijs tijdens de uitreiking van de Festivalchart Awards. Waarmee ook podiumbouwer Stagekings over de Laarbeekse, Brabantse, Nederlandse, en Europese grenzen heen gaat.

Zonder de Beek en Donkse wortels te veronachtzamen, is WiSH Events inmiddels internationaal georiënteerd, tot in Mexico toe. In hun eigen woorden: WiSH Outdoor offers adventurers, hedonists and festival lovers from all over the world a place to discover new stories, tell new stories, find adventure and above all, a place to create memories to treasure forever, oftewel (in de woorden van één van onze leden): de organisatie creëert unieke en onvergetelijke ervaringen, streeft naar datgene wat andere onmogelijk achten en gaat naar waar andere niet eens van durven te dromen. Niet op de laatste plaats is WiSH volop actief op alle social media en weet op vaak ludieke wijze de (boven)lokale pers te halen. Waarmee WiSH Events B.V. de Persprijs 2015 van Persclub Peelland ten volle verdient.