Afbeelding

Interne competitie jeugd Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - De interne ‘Leo Bosch’ competitie bij de jeugd van Badminton Club Lieshout heeft weer een nieuwe ronde afgewerkt. Na de speelronde van januari 2016 staat de winnaar van afgelopen jaar, Mathijs Janssen, nog steeds bovenaan. Margee Hilgerdenaar is opgeklommen naar de tweede plaats, Zij houdt Pepijn Kerkhof (3) en Stijn Brouwer (4) achter zich. De huidige ranglijst wordt afgesloten door nieuwkomers Daisy én Tiffany Liu.

Interne competitie
Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op de laatste trainingsavond van de maand aan deze laddercompetitie gewerkt. Tijdens zo’n speelronde op die trainingsavond worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Een singlepartij wordt bepaald aan de hand van de speler die bovenaan staat. Deze speler speelt tegen de persoon die direct onder hem staat. Is iemand afwezig, dan wordt de persoon daaronder uitgedaagd. Een dubbelpartij wordt in deze laddercompetitie samengesteld door de speler op nr. 1 staat. Hij/Zij gaat samen met de persoon op de laatste plaats spelen in een dubbelpartij tegen de nr. 2 en de speler die op de een-na-laatste plaats staat. Op die wijze leert de jeugd om goed met elkaar te samenspelen en zijn de partijen die er uit komen wat evenwichtiger. Als er in de dubbelronde spelers overblijven dan wordt er indien mogelijk met hen een singlepartij gevormd. Is dit niet mogelijk, dan krijgt de overgebleven speler een ‘bye’.

Tussenstand laddercompetitie om de ‘Leo Bosch trofee’
(na speelronde januari 2016)
1. Mathijs Janssen 75 punten, 2. Margee Hilgerdenaar 65 punten, 3. Pepijn Kerkhof 63 punten, 4. Stijn Brouwers 62 punten, 5. Warsan Ismail Ahmed, Sanneke Vogels, 6. Demi Migchels, Tim Kanters, Rick van Aspert 58 punten, 7. Floris Spoorendonk, Senna van Gils 53 punten, 8. Patricia Lasczak 52 punten, 9. Tiffany Liu, Daisy Liu 50 punten.

Afscheid trainer
Op de laatste speelavond van het competitieseizoen neemt Badminton Club Lieshout afscheid van trainer Theo de Jong. Vanwege omstandigheden kan Theo helaas geen tijd meer vrijmaken om de senioren van Badminton Club Lieshout te begeleiden. Om die reden is besloten dat Theo na afloop van de districtscompetitie zijn trainerschap bij Badminton Club Lieshout zal beëindigen. Beide partijen betreuren deze stap, maar respecteren hem wel. Het is voor Theo immers onmogelijk gebleken zijn werk,- thuis- én trainerssituatie met elkaar te matchen. Om die reden moesten er keuzes gemaakt worden en daarbij zijn privé en werk natuurlijk bovenliggend. De badmintonners gaan op de laatste trainingsavond gepast afscheid nemen van ‘hun trainer’.