Afbeelding

Succesvol weekend jonge voor jonge talentvolle schutter

Sportnieuws

Beek en Donk - Damian Vaes van Strijd in Vrede had een druk weekend afgelopen week. Zaterdag 23 januari bij Ons Genoegen in Ysselsteijn aan de meet verschijnen voor het NK indoor in de klasse cadetten recurve. En de volgende dag afreizen naar Zoetermeer om mee te doen aan het NK indoor bij de senioren. Hij had er de afgelopen weken dan ook intensief voor getraind.

Heel wat trainingspijlen waren over een afstand van 18 meter richting het geel geschoten. Dit alles om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de wedstrijden.

In Ysselsteijn drong Damian door tot de kwartfinale en in die kwartfinale was na een 5-5 als setstand een shootoff nodig waarbij Damian met een 9 zijn tegenstander aftroefde. In de halve finale was wederom met een 5-5 als setstand een shootoff nodig en nu schoot Damian een 10 en zijn tegenstander een 9. Hiermee was hij verzekerd van zilver maar natuurlijk wil elke sporter dan meer. in de finale moest hij helaas het onderspit delven tegen Jonah Wilthagen uit Amsterdam. Hij verloor met 7-1. Een mooie zilveren plak en een supervoorbereiding op het NK bij de senioren in Zoetermeer op zondag. Dan daar maar weer opnieuw knallen.

En dat deed hij. Na 30 pijlen met 287 punten op een 7e plaats ( 16 schutters zouden door mogen naar de finale-rondes). De tweede ronde een score van 283. Als 11e knap door naar de finale-rondes. Maar in die 1/8 finale-ronde was Mitch Dielemans uit Geldrop te sterk voor Damian en hij verloor met 6-2. Niettemin een topweekend voor deze jonge schutter. Een mooie zilveren plak, goede scores en een hoop ervaring op mogen doen.

In Zoetermeer stond nog een schutter van Strijd in Vrede aan de meet in de klasse compound. Melvin van de Kerkhof stond na 30 pijlen op een voor hem toch wel tegenvallende 24e plaats met 283 punten. Na de tweede 30 pijlen wist hij met een score van 284 op te klimmen naar een 21e plaats maar dat was niet genoeg om door te mogen de finale-rondes.