Afbeelding

Twee gouden jubilarissen bij Vogelvereniging Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Tijdens de jaarvergadering van Vogelvereniging Laarbeek, gehouden op 19 januari, zijn Ad van Eck en Henk Gruijters gehuldigd met hun 50-jarig lidmaatschap van de Nederlandse Bond. De voorzitter Hans Verbakel sprak zijn waardering uit voor de grote betekenis die beide leden hebben gehad voor de vogelsport.

Ad van Eck was gedurende 38 jaar keurmeester en schreef 42 jaar lang artikelen over de vogelsport en was altijd een zeer actief lid. Henk Gruijters is ook altijd zeer actief geweest en was eerst secretaris en daarna voorzitter van De Vogelvriend in Beek en Donk. Henk is in totaal 42 jaar bestuurslid geweest en was een sturende kracht binnen deze vereniging. De voorzitter overhandigde namens Vogelvereniging Laarbeek aan beide een blijvend aandenken. Daarna sprak ook de voorzitter van district Brabant de heer H. Jansen zijn waardering uit voor de grote inzet van beide heren. Namens de Nederlandse Bond van vogelliefhebbers spelde hij bij beide jubilarissen de bijbehorende bondsspeld op.

Op deze vergadering waren penningmeester Erik Bunthof en Jos van Kemenade aftredend, Erik Bunthof was niet herkiesbaar en Jos van Kemenade wel, deze werd voor een periode van 3 jaar herkozen, door de vergadering werd Marco Dekkers gekozen als nieuwe penningmeester. De voorzitter bedankte Erik Bunthof voor zijn deskundige inzet als penningmeester en bood hem een cadeau aan als waardering.

In januari heeft vogelvereniging Laarbeek de grens van 100 leden bereikt en startte men met 101 leden en behoort nu tot de grotere vogelverenigingen in Nederland. Meer gegevens over de vereniging kunt u vinden op www.vvlaarbeek.nl.