Afbeelding

Jaarlijkse Clubkampioenschappen Ponyclub de Pioniertjes

Sportnieuws

Mariahout – De clubkampioenschappen van Ponyclub ‘de Pioniertjes vond plaats op zondag 17 januari. In de accommodatie aan de provinciale weg, manege d`n Pèrdenbak, werd gestreden om de wisseltrofee. Maar liefst 14 amazones in de leeftijd tussen 8 en 16 jaar streden om deze bokaal.

Om 13.00 uur startte als eerste de jongste amazone Saar Hellings met Danny, zij reden een bixie-proef, een dressuurproefje zonder galop. Vervolgens showden de overige amazones een dressuurproef in de klasse en het niveau waarin zij tijdens andere wedstrijden deelnemen.

Rond 15.00 uur werden stoelen in de binnenbak geplaatst en was er een stoelendans met de pony. Emma van Rooi met haar pony Batman was als laatste overgebleven dus de winnaar, gefeliciteerd Emma met het behaalde resultaat!

Nieuw dit jaar was de springpiste. De balk op de hindernis werd elke ronde iets hoger gelegd. Bij de AB-klasse won Juul Hellings met Alex. Bij de CDE-klasse won Robin Bardoel, zij sprong met haar pony Happy over de hindernis van maar liefst 1.30m hoog! Dames, maar zeker ook de pony’s; Proficiat!

De uitslagen van dressuur:
1) Maud Vesters met Carien ; 2) Robin Bardoel met Happy ; 3) Noah Vesters met Juno; 4) Emma van Rooi met Batman ; 5) Demi Bardoel met Kyra; 6) Elja Maas met Gerda; 7) Nienke Hendriks met Orlando; 8) Saar Hellings met Danny: 9) Anoek van den Oever met El Cone; 10) Lotte van de Laar met Kees; 11) Amber van Aerle met Stefan; 12) Juul Hellings met Alex; 13) Iris Hendriks met Felena; 14) Anaïs van de Laar met Kees.

Omdat alle amazones deelnemen aan de dressuur, telt deze oefening alleen voor het clubkampioenschap. Maud werd met haar Carien clubkampioen; van harte gefeliciteerd met jullie overwinning! Als afsluiting was er nog een gezellige barbecue, verzorgd door familie Van de Laar. Aan alle amazones; Dank jullie wel voor het tonen van jullie ‘mooie, bijzondere prestaties’. Leden, ouders, supporters, Twan en Sjan bedankt voor deze sportieve dag en tot volgende keer!

Mocht u meer informatie willen over deze ponyclub kijk dan op www.ponyclub-depioniertjes.webklik.nl of kom langs tijdens de oefenavonden op maandag en donderdag tussen 18.30 en 20.00 uur in Manege d`n Pèrdenbak, Provincialeweg 26 te Lieshout.