Afbeelding

Geen kunstgras voor voetbal- vereniging Sparta’25

Sportnieuws

Beek en Donk – Er komt geen kunstgras bij voetbalvereniging Sparta’25. Gisterenmiddag werd al bekend dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad adviseerde om dit initiatiefvoorstel van Partij Nieuw Laarbeek (PNL) van tafel te vegen. Tijdens de raadsvergadering van gisterenavond kwam het tot een hoofdelijke stemming van 7 voor en 11 tegen.

In een brief aan de gemeenteraad liet het college weten dat het voorstel tegenstrijdig is ten opzichte van de eerder gemaakte afspraken. Zo zou zo’n duur kunstgrasveld ‘kosten-neutraal’ moeten worden aangelegd, alleen volgens het college kan dat in dit geval niet. Daarnaast kwalificeren ze de huidige onderhoudsstaat van de Sparta-velden ‘tenminste voldoende’.

Sparta’25 wil dolgraag kunstgras. Volgens de club is kunstgras noodzakelijk om de ongeveer 1000 leden fatsoenlijk te kunne laten trainen. Al langere tijd zijn de gemeente en de vereniging met elkaar in gesprek, maar over de financiering van zo’n veld verschillen de partijen van mening.

Gedurende de raadsvergadering gisterenavond kwam het tot een stemming, waarbij de oppositie (PNL) voor stemde en de coalitie (ABL, De Werkgroep, CDA en PVDA) en Fractie Frans Biemans tegen. Een van de argumenten was dat als Sparta’25 een capaciteitsprobleem heeft, zij gebruik kunnen maken van de voetbalvelden van andere Laarbeekse vereniging.

De raadsvergadering werd door een aantal Spartanen bezocht, die weer teleurgesteld huiswaarts keerden.