Afbeelding

Concert kamerkoor Cantique in Griendtsveen

Muziek

Aarle-Rixtel - Kamerkoor Cantique is een gemengd koor uit Aarle-Rixtel en omgeving met een repertoire van barok tot romantiek. Het koor bestaat sinds 1992 en staat onder leiding van Rob Rassaerts.

Op zondag 28 februari gaat Cantique samen met strijkorkest Duodecima onder leiding van Jacqueline Wezenberg een concert verzorgen in de H. Barbarakerk aan de Helenaveenseweg in Griendtsveen.

Duodecima zal een sonata van Josef Paris Feckler en een suite van Ottorino Respighi verzorgen, Cantique brengt vocaal werk van Händel, Di Lasso, Dowland, Purcell en Saint-Saëns ten gehore. Samen zullen ze het Ave Verum van Mozart, To the Hills van Purcell en twee composities van Fauré vertolken. Van de laatste zullen velen van u zijn Pavane herkennen in een instrumentale versie, de complete versie met koor is minder bekend, maar daarom des te meer de moeite waard.

De aanvang is 15.00 uur en Cantique biedt u dit eenmalig concert gratis aan, een vrijwillige bijdrage om de kosten van de muzikale ondersteuning van Duodecima te bestrijden wordt evenwel gewaardeerd.