Afbeelding

Jubileumconcert Stoomafblaaskapel en Seniorenorkest Lieshout

Muziek

Beek en Donk - Dit jaar bestaat de Coöperatieve Stoomafblaaskapel 30 jaar en dit willen ze vieren met heel de Laarbeekse Gemeenschap door het verzorgen van een aantal concerten.

Het eerste gratis toegankelijke concert vindt plaats op zondagmiddag 28 februari in zaal van de Burgt en begint om 14.00 uur. Bij deze wordt iedereen hierbij van harte uitgenodigd. Het gastoptreden is in handen van het Lieshoutse Senioren Orkest, wat onder leiding staat van de in Beek en Donk welbekende dirigent Piet van Neerven, die al volop met de senioren gerepeteerd heeft. Zij spelen een mix van bekende en minder bekende nummers.

De Stoomafblaaskapel staat onder leiding van Hannie Hendriks, die zelf 30 jaar geleden als saxofoniste begonnen is in de kapel en inmiddels is doorgegroeid tot dirigente. De muziek die de stoomafblazers ten gehore brengen is een internationaal programma met diverse evergreens en ook enkele Jazz en Zuid-Amerikaanse nummers.

Ook voeren de kapellen een aantal gezamenlijke nummers uit, dat moet wel heel goed klinken, want wanneer circa 50 muzikanten tegelijkertijd spelen, klinkt dat als een klok. Beide kapellen kennen een rijk verleden en verzorgden diverse binnen- en buitenlandse optredens, onder andere op het Carat paviljoen in Helmond en op het Muziektuinpodium in Beek en Donk. De stoomafblaaskapel verzorgde ook al meerdere optredens in de Efteling.

Het is mede aan de Rabobank en buurtvereniging De Eendracht te danken dat de concerten gratis toegankelijk zijn, dus voor de prijs hoeft u het bijwonen van de concerten niet te laten. Noteer 28 februari 14.00 uur zaal van de Burgt, Heuvelplein Beek en Donk.

 

Foto: De Coöperatieve Stoomafblaaskapel bestaat 30 jaar