Afbeelding

Laarbeekse deelname aan NLdoet

Algemeen

Beek en Donk – Voor de elfde keer vindt, op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart, de landelijke actie van het Oranjefonds NLdoet plaats. Ook Laarbeek maakt zich op voor deze – inmiddels bewezen - succesformule.

De kracht van NLDoet
Het succes van NLdoet blijkt al uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2015 waren al 300.000 vrijwilligers actief bij zo’n 7.600 klussen. Ook leden van de Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen.

Belangenvereniging De Burcht, De Regt en De Oever doet mee aan NLdoet
Belangenvereniging De Burcht, De Regt en De Oever (BVBRO) in Beek en Donk gaat op 12 maart een gedeelte van de tuin verharden rechts bij de voordeur van Woongebouw De Oever aan de Hermelijnstraat. Dit wordt gedaan met spontane medewerking van De Zorgboog als eigenaar van de tuin en Marco Swinkels van tuiniersbedrijf De Groene Hoek in Beek en Donk als aanlegger van de tuin. Daarnaast hebben enkele vrijwilligers zich opgegeven via de site van NLdoet.nl en zijn de financiën daarvoor toegezegd door het Oranje Fonds.

“Wij zijn als BVBRO blij dat na jaren erover praten nu eindelijk de verharde plaats gerealiseerd wordt waardoor fietsen van bezoekers niet meer voor de brievenbussen, belknoppen en de voordeur staan, maar rechts naast de voordeur geplaatst kunnen worden. Bewoners van De Oever, hun bezoekers en dienstverleners (postbode, reclamebezorgers en dergelijke) kunnen na 12 maart in alle vrijheid en zonder obstakels de toegang, belknoppen en brievenbussen bereiken dankzij NLdoet, Oranje Fonds, De Groene Hoek, De Zorgboog en de vrijwilligers”, aldus woordvoerder Ben Rooijakkers.

Dierenpark Regter Eind neemt ook deel
Dierenpark Regter Eind aan de Hermelijnstraat 100 te Beek en Donk is op zaterdag 12 maart van 09.30 tot 14.00 uur deelnemer van de actie NLdoet. Dit jaar wordt de renovatie van een waterpomphuisje onder handen genomen. Het park heeft een grote oppervlakte voorzien van grasweiden voor de dieren. Om deze grasweiden te kunnen besproeien en daarmede voldoende gras te kunnen genereren als voeding voor de dieren, maken we gebruik van een waterpomp. De bestaande waterpomp is versleten en moet vervangen worden. Samen met de eigen vrijwilligers nodigen we u uit om actief deel te nemen aan deze activiteit. U kunt zich aanmelden via www.nldoet.nl of rechtstreeks op het park op zaterdagochtend. Contactpersoon is Cor Boudewijns, bereikbaar via telefoonnummer 0492-463004.

Scouting Lieshout-Mariahout
Zaterdag 12 maart neemt ook Scouting Lieshout-Mariahout weer deel aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Scouting Lieshout-Mariahout gebruikt deze dag om binnen te schilderen, buiten opslagrekken te bouwen en verder te gaan met het opknappen van de buitenzijde van de blokhut.

Zij zijn op zoek naar vrijwilligers die hen op zaterdag 12 maart willen helpen bij deze activiteiten. Iedereen die hieraan bij wil dragen, voor een uurtje, een paar uur of de gehele dag, is van harte welkom vanaf 08.00 uur bij hun Blokhut aan de Herendijk 7 in Lieshout. Eten en drinken worden uiteraard verzorgd.