Afbeelding

Frisse muzikale presentatie door Muziek=COOL-groepen

Muziek

Aarle-Rixtel – In de aula van basisschool De Driehoek in Aarle-Rixtel was het op donderdagavond 25 februari bomvol. Op het podium van dit prachtige nieuwe schoolgebouw staan de kinderen van groep 5 en 6 van De Heindert al opgesteld voor hun eerste Muziek=COOL-optreden.

Vooraan in de zaal, direct aan het podium, zitten broertjes en zusjes op de grond. Daarachter zitten rijen dik de trotse opa’s en oma’s, en de rest van de ruimte wordt helemaal gevuld met vele ouders, leerkrachten en muziekleraren.
Dirk Verhoeven vertelt de aanwezigen dat hij de afgelopen maanden op alle drie de Aarle-Rixtelse scholen de muzieklessen heeft mogen geven en dat de kinderen staan te popelen om te laten horen wat zij in die periode geleerd hebben. Eind oktober hebben zij allemaal een muziekinstrument te leen gekregen en zijn zij begonnen aan wat misschien wel kan uitgroeien tot een muzikale carrière. Elke klas vormt een compleet orkest met 8 verschillende instrumenten en inmiddels hebben de leerlingen zo’n vijf basisnoten onder de knie en kunnen ze een aantal leuke liedjes spelen. Hoogste tijd dus voor een echt concert. De kinderen doen zelf de aankondiging van de nummers: “Dames en heren, wij spelen voor u...” En dan volgt een compleet programma van Vader Jacob tot Jingle Bells. met zelfs een solo-optreden van Anouk op dwarsfluit en Lara op klarinet.
Groep 5 van De Driehoek is ook goed vertegenwoordigd en zingt drie vlotte nummers. Met een vrolijke polonaise maken zij er een echte show van en zij brengen de zaal in een opperbeste stemming. Tot slot is het podium voor groep 6 van De Driehoek. Deze orkestklas telt wat minder muzikanten dan die van De Heindert, maar muzikaal gezien staan ook zij hun mannetje. Ook dit is een indrukwekkend optreden en iedereen kan na afloop tevreden zijn instrument weer inpakken. Mooi was de samenwerking tussen de twee scholen, de gastvrijheid van De Driehoek die de aula ter beschikking stelde, het enthousiasme van de kinderen en de trots van ouders en grootouders. Binnenkort laat ook basisschool Brukelum van zich horen en op Koningsdag is er in ieder geval weer een optreden door alle Muziek=COOL-leerlingen.